Het team

Maak kennis met het team van Lokaalmarkt. De ene droomt van een villa in Monaco met Porsche (grapje), de andere van een mooiere wereld (geen grapje). Lees onze verhalen en ontdek wie we zijn. En waarom we doen wat we doen.

Sjarel | Medeoprichter

Sjarel | Medeoprichter

Werken en genieten: het leven van Sjarel Buysschaert zoals het lange tijd ging.

En toen kwam z’n zoon Cyriel, een mooi ventje dat z’n papa met grote ogen aankeek. En zijn wereld voorgoed veranderde.

In zijn zoektocht naar sleutels voor de grote uitdagingen waar we voor staan, kwam hij onder meer op lokale voeding uit. We eten elke dag drie keer.

Door meer lokaal te eten, sparen we heel veel voedselkilometers uit, zorgen we ervoor dat boeren weer goed boeren en kunnen we nog lang genieten van de fantastische producten die we hier kweken en telen. Langzaamaan rijpte het idee van een overdekte versmarkt, waarbij naast lokale voeding ook het ontmoetingsaspect centraal staat.

Samen met Bert Destoop verfijnde hij het concept en ging op zoek naar mensen die de droom mee konden waarmaken. Wat hem vandaag intens gelukkig maakt? Een markt binnenstappen en zien hoe Lokaalmarkt in het hart van zoveel mensen zit genesteld. En dan denkt hij soms terug aan dat kleine ventje dat zijn papa met grote ogen aankeek.

Contact

sjarel@lokaalmarkt.be

+32 486 05 92 98

Bert | Medeoprichter

Bert | Medeoprichter

Bert Destoop begrijpt hoe boeren naar de wereld kijken. Hij is zelf een boerenzoon. Dat scheelt.

 

De ouders van Bert hielden een aantal koeien. Daarnaast deden ze aan akkerbouw. Bert herinnert zich nog de geur van verse melk en hoe die elke avond werd afgeroomd. Van de vette melk werd op maandag en vrijdag dan boter gemaakt.Het was op die dagen een komen en gaan op de boerderij. Mensen kwamen van veraf en dichtbij om boter, eieren, aardappelen, maar ook om stro en hooi. En ze dronken een kopje koffie, of zelfs een ‘dreupel’. Het was ten slotte melkdag.

 

Zijn moeder maakt vandaag geen melk meer. Andere boeren hebben de fakkel van haar overgenomen. Dat is niet veranderd.

 

Wat is veranderd, is dat wij niet meer om melk gaan. We hebben geen tijd meer om bij de boeren langs te gaan. Zo ontstond bij Bert het idee om Lokaal op te richten. Samen met Sjarel Buysschaert, een jeugdvriend die op hetzelfde idee broedde, groeide Lokaalmarkt uit tot wat het vandaag is: een wekelijkse versmarkt en ontmoetingsplaats, voor mensen die graag leven.

Contact

sjarel@lokaalmarkt.be

+32 486 05 92 98

Lotte | Verantwoordelijke Lokaalmarkt Roeselare

Lotte | Verantwoordelijke Lokaalmarkt Roeselare

Lotte heeft een passie voor alles wat met (gezonde) voeding te maken heeft. Maar zeuren moet kunnen.  Na haar omscholing tot allround voedingsdeskundige ging ze in bijberoep aan de slag om anderen ook te helpen de beste versie van zichzelf te worden.

Lotte haar roots liggen in Nederland. Ze is geboren en getogen in Maastricht waar ze al bij de boer in de buurt eitjes ging halen, vaak op de markt te vinden was en de rust vond in de natuur buiten het stadscentrum.

 

Sinds 2008 woont ze in West-Vlaanderen en is ze goed ingeburgerd. Samen met Ruben en hun 3 katten 'Mila', 'Polleke' & 'Wally' woont ze nu zo’n 2 jaar in Roeselare.

Dat Lotte een foodie is, is zichtbaar op haar socialemediakanalen. “Ik kan zo genieten van een huisgemaakte maaltijd. En als de ingrediënten dan ook nog eens kraakvers, rechtsreeks van het veld in mijn keuken belanden, ben ik helemaal blij. En ik inspireer graag anderen."

Na verschillende jobs is het tijd om een andere weg in te slaan en het verschil te maken. “Het samenbrengen van producenten, boeren en consument in een gezellig, duurzaam & eerlijk kader sprak mij enorm aan. Ik was al klant en fan van Lokaal en twijfelde dan ook niet toen de vacature online kwam."

Contact

lotte@lokaalmarkt.be

+32 498 01 86 35

Olivier | Verantwoordelijke Lokaalmarkt Heule

Olivier | Verantwoordelijke Lokaalmarkt Heule

Als gebogen en getogen Heulenaar is Olivier Marescaux de marktverantwoordelijke bij uitstek. In 1977 ziet hij het levenslicht. Ondertussen is hij een gelukkig getrouwd man en trotse vader van drie dochters.

 

Na 15 jaar in de B2B-verkoop groeit de behoefte om iets te betekenen voor de samenleving. Zo begint hij met vrijwilligerswerk bij Stadsboerderij Kortrijk VZW. Al snel volgt de vraag om Stadsboerderij Kortrijk commercieel te helpen. En zo geschiedde. 

 

De vraag om een Lokaalmarkt op te starten, spreekt Olivier meteen aan. 'Onze markt ziet het daglicht op 23 maart 2019. Vanuit mijn job focus ik al jaren op lokale voeding, geproduceerd met respect voor mens en omgeving, waarbij boer en producent een eerlijke verloning krijgen voor werk en kennis. De samenwerking met vrienden/vrijwilligers en de producenten is een grote meerwaarde.'

Contact

lokaalmarktheule@hotmail.com

+32 468 28 92 71