Samen met ons een Lokaalmarkt uit de grond stampen? Veel zin in!

Lokaalmarkt is een wekelijkse en overdekte boerenmarkt met bar en kinderhoek. Al is Lokaalmarkt veel meer dan dat. We laten u daarom graag eerst ons filmpje zien. Zodat u Lokaalmarkt even beleeft alsof u er zelf bij was.    

 


Vier jaar na de opstart van onze eerste markt (en zes markten verder) is onze droom nog altijd springlevend: we willen zoveel mogelijk mensen samenbrengen rond vers, gezond en eerlijk eten van bij ons. Eten waar iedereen beter van wordt: de boeren, de consument en de planeet.
 
Daarom zoeken we collega-ondernemers. Gelijkgezinden die heel veel goesting hebben om samen met ons een Lokaalmarkt in hun stad of gemeente uit de grond te stampen. Zodat het één keer per week de mooiste plek van de wereld is - of toch minstens van hun stad of gemeente.
 
6 goeie redenen om een Lokaalmarkt te starten
 
    1. Je hebt zin in een nieuw avontuur
Tijd voor een nieuw hoofdstuk in je leven? Heb je wat tijd over en wil je graag je schouders onder een waardengedreven project zetten? Zelf een Lokaalmarkt starten is je op het lijf geschreven.  
 
    2. Je wil wat bijverdienen    
Hoop je geld met bakken te verdienen? Probeer de bankensector eens. Toch verdient iedereen aan Lokaalmarkt: de boer in de eerste plaats, wij bij Lokaalmarkt (zodat we kunnen blijven innoveren) en natuurlijk ook jij. En hoe beter je jouw markt maakt, hoe groter natuurlijk jouw inkomsten. 
 
   3. Je brengt graag mensen samen
Lokaalmarkt is er voor iedereen: de combinatie van markt - bar - kinderhoek appelleert aan mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. Op die manier breng je elke week veel mensen op de been.
 
   4.  Je wil de wereld beter maken
Lokaalmarkt is gebouwd op een aantal sterke idealen. Meer lokaal eten, betekent minder vervuilende vliegtuigen en vrachtwagens.  Mensen samenbrengen is een krachtig middel tegen verzuring. Bovendien versterkt een Lokaalmarkt de lokale economie. Lokaalmarkt wil zo oplossingen bieden voor de vele uitdagingen waar we vandaag voor staan.  

 

5. Je wil je andere activiteiten bekendmaken bij een nieuw publiek
Ben je al actief in de korte keten en op zoek naar nieuwe klanten? Of heb je een zaak die onze waarden deelt? De klanten van jouw markt horen er vast graag over.


   6. Je hebt een pand ter beschikking
Sommige mensen hebben plaats over. Wij zoeken plaats. Een Lokaalmarkt kan bovendien het vliegwiel zijn voor andere activiteiten in jouw pand. Want er zijn vast nog andere initiatieven die op zoek zijn naar een fijn onderdak. 
 
(lees verder onder de foto)

 


 

Hoe helpt Lokaalmarkt mij? 
 
1.  Wij hebben voor jou het leergeld betaald 
Ondernemen is: op je bek gaan. Dat hebben wij , met 7 markten op de teller, met plezier al voor jou gedaan. Aan elke buil die we opliepen, hebben we een leerijke ervaring overgehouden. Zo helpen we jou om snel en efficiënt een markt op te starten en er een duurzaam succes van te maken.


   2. We helpen jou om een goed aanbod samen te stellen
Samen met jou gaan we op zoek naar boeren. Want in een persoonlijk gesprek met boeren geeft ons parcours vaak vertrouwen. We weten ook welk aanbod wel of minder goed werkt, hoe de boeren hun producten beter kunnen aanprijzen enzovoort. 
 
  3. We reiken je een grote doelgroep aan
Lokaalmarkt is een toegankelijk concept; we spreken er verschillende doelgroepen mee aan. Om klanten voor jouw markt te werven, kan je dus in een grote vijver vissen.
 
   4. We bieden jou een eenvoudig betaalsysteem
Ons betaalsysteemsysteem is uniek en bijzonder handig - zeggen niet wij, wel de klanten. Elke klant krijgt een kaartje. Met die kaart scant hij al zijn boodschappen. Op het einde rekent hij alles in 1 keer af - cash of met bankcontact. De klant wordt zo vlot bediend, jij krijgt heel precieze cijfers over je markt.
  
   5. Je hebt vrije toegang tot onze marketinginstrumenten
Van onze website tot ons e-mailprogramma, onze database van honderden nieuwsbrieven, onze vele foto's, een inventaris van activiteiten die jij kan organiseren: ze zijn helemaal van jou.  Onze handleidingen helpen je ook om goed met je klanten te communiceren. 
 
6. We blijven innoveren
In een beter betaalsysteem, een nieuwe website of - wie weet - zelfs in nieuwe diensten. Daar profiteer jij natuurlijk van mee. 
 
  7. We zijn altijd bereikbaar
't is te zeggen: bijna altijd. Als je vragen hebt, ons advies wil inwinnen of - je weet maar nooit - gewoon even wil bellen. 

 

(lees verder onder de foto)

 

 

Welke zijn jouw taken?

Als uitbater-organisator ben je meer dan het gezicht van jouw markt. Je zorgt ervoor dat jouw markt elke week op wieltjes draait en boeren én klanten elke week opnieuw veel zin hebben om erbij te zijn. 

 

  • Je gaat (al dan niet in samenwerking samen met je stad of gemeente) op zoek naar geknipt pand
  • Je staat in voor de inrichting van je markt 
  • Je zorgt elke week opnieuw voor een mooi aanbod
  • Je bent elke week zelf aanwezig op de markt 
  • Je staat in voor het personeel en alle administratie 
  • Je bent verantwoordelijk voor de betalingen van je boeren en producenten
  • Je  zorgt dat er elke week opnieuw iets bijzonders valt te beleven

(lees verder onder de foto)

 

 

Enthousiast?

Deel je onze missie? Ook goesting om Lokaalmarkt te laten groeien? Wil je graag meer weten over het inkomstenmodel van Lokaalmarkt - welke investeringen vraagt de opstart en wat verdien jij? 

 

Laat van je horen. We zijn erg benieuwd naar jouw verhaal en bekijken samen de verschillende mogelijke scenario's. Sjarel@lokaalmarkt.be of +32 486 05 92 98.