Waarom je goed zit bij Lokaal

‘Ge kunt nooit voor iedereen goed doen’, zei ons grootmoeder altijd. We willen het op Lokaalmarkt toch proberen. 10 keer waarom je bij ons goed zit. 

1. Topkwaliteit

De producten op Lokaalmarkt zijn van topkwaliteit. De groenten zijn de ochtend of de dag voor de markt geoogst. Het vlees is van dieren die een mooi leven hebben geleid en goed zijn verzorgd. Het brood bevat geen meelverbeteraars enzovoort.  

 

2. Ontspannend je boodschappen doen

Lokaalmarkt is veel meer dan een plaats waar je lekkere producten vindt. Het is een plaats vol ontmoetingen. Ontmoetingen met onze boeren, met vrienden, familie en kennissen. Voor of na je inkopen kan je ook iets drinken in de bar of iets halen bij de boer om ter plaatse op te eten.

20181214-165.jpg

3. Eenvoudig betaalsysteem

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we een betaalsysteem op maat ontworpen. Je betaalt aan elk kraam met een kaartje. Verlaat je de markt? Dan scant een medewerker aan de uitgang jouw kaart en reken je in 1 keer af. Cash of bankcontact. Zo word je veel vlotter bediend. 

 

4. Online bestelplatform

Wil je zeker zijn dat jouw producten nog voorradig zijn? Op het platform bestel je eenvoudig je producten bij de boer of producent. Dat kan tot 24 uur voor de markt. De boer legt jouw product(en) dan op de markt voor jou aan de kant. 

 

5. Overdekt = altijd droog

Druilen, miezeren of stortregenen: ons overdekte pand houdt je altijd droog. 

6. Kinderatelier

In ons kinderatelier kunnen kinderen onder begeleiding tekenen, knutselen of spelen. Op regelmatige tijdstippen vinden workshops plaats rond thema’s die ons nauw aan het hart liggen: lokale voeding, natuur en ecologie.  

7. Beter boerende boer

Op Lokaalmarkt koop je rechtstreeks van de boer of producent. Anders dan op de veiling, zet de boer bij ons zelfs zijn prijs.  Van die prijs krijgt hij meer dan 80 %  - in sommige gevallen meer dan het vijfdubbele van wat de supermarkt hem geeft. Op die manier krijgt de boer weer loon naar werk, vindt hij terug trots in zijn job en kunnen we nog lang van zijn producten genieten. Wat de boer aan Lokaalmarkt betaalt, dient om onze medewerkers, de huur van het gebouw, de software en ICT  en de kosten voor marketing en communicatie te dekken.  

DSCF9933.JPG

8. Stimuleren lokale werkgelegenheid

Boeren die goed boeren, dat betekent ook: meer werk. En dat kunnen die boeren niet allemaal alleen. Als we meer lokaal eten, creëren we dus ook meer werkgelegenheid in de streek. Bovendien stimuleren we de sociale tewerkstelling door de medewerkers op de markt via het PWA-systeem aan te werven. 

9. Korte afstanden = goed voor het milieu

Als de producten die je op Lokaalmarkt vindt, konden wandelen, ze kwamen te voet naar de markt. Want 90 % van alle producten komen uit de streek. Op die manier sparen we vrachtwagens en dus uitlaatgassen uit. En zo dragen we dus ons steentje bij aan een meer groene wereld. 

testmarkt-18.jpg

10. Opnieuw leren verlangen

We hebben graag alles hier en nu. Maar fruit en groenten zijn koppige beestjes. Die groeien alleen wanneer zij dat willen. We hebben dus niet alle producten het hele jaar door. Dat is goed zo: op die manier leren we opnieuw uitkijken naar wanneer die producten er terug zijn.