Waarom je goed zit bij Lokaal

‘Ge kunt nooit voor iedereen weldoen’, zei ons grootmoeder altijd. We willen het met Lokaal toch graag proberen. 10 keer waarom je bij ons goed zit. 

1. Inkopen doen = ontspannend

Lokaal is veel meer dan een plaats waar je heerlijke streekproducten vindt. Het is een plaats vol ontmoetingen. Ontmoetingen met onze boeren, maar natuurlijk ook ontmoetingen met vrienden, familie en kennissen. Voor of na je inkopen kan je ook iets drinken in de bar of iets halen bij de boer om ter plaatse op te eten. De perfecte start van jouw weekend. 

20170623_LOKAAL_21 kopie.jpg

2. Verser dan vers

De producten op onze markt zijn verser dan vers. De groenten en het fruit komen recht van het veld, de vis is zopas gevangen, de koe of het varken pas geslacht.  De producten zitten dus nog bomvol gezonde vitamines. En je kan ze langer bewaren. 

3. Supersimpel betaalsysteem

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we een betaalsysteem op maat ontworpen.

 

Aan de ingang geeft een medewerker jou een kaartje. Als je iets koopt aan een kraam of aan de bar, wordt je aankoop gescand en het bedrag op je kaart geplaatst. Verlaat je de markt? Dan scant een medewerker aan de uitgang opnieuw je kaart en betaal je in 1 keer het totale bedrag.

3T5A6645.jpg

 

Op die manier hoef je maar 1 keer je portefeuille uit te halen. En zo zorgen we ervoor dat je vlotter wordt bediend bij de boer of aan de bar. Betalen kan bovendien cash of met de bankkaart. 

4. Online bestelplatform

Stel: je hebt een keertje minder tijd, maar je wil toch graag jouw inkopen bij Lokaal doen. Of er komen een heleboel vrienden eten en je hebt dus een grote bestelling.

 

Om die redenen is er ons bestelplatform.

 

Op het platform bestel je heel eenvoudig en online je producten bij de boer of producent tot donderdag 24 uur. Zodra de boeren zijn aangekomen op de markt, gaan wij aan het werk en verzamelen al jouw boodschappen in één doos. Die leggen we in de koelkast aan de ingang van de markt. 

 

Jij hoeft alleen nog af te rekenen en te genieten. 

5. Overdekt = altijd droog

Druilen, miezeren of stortregenen: ons overdekte pand houdt je altijd droog. Wordt het buiten belachelijk koud, dan maken we het binnen graag een beetje warmer. En omgekeerd: als het buiten tropisch warm wordt, is het binnen aangenaam fris. Applaus voor ons dak!

6. Kinderatelier

In ons kinderatelier kunnen kinderen onder professionele begeleiding tekenen, knutselen of spelen. Een paar keer per maand organiseren we ook een gratis workshop rond thema’s die ons nauw aan het hart liggen: lokale voeding, natuur en ecologie. Alle komende workshops vind je op onze kalender

20170505-Lokaal Roeselare-78.jpg

7. Beter boerende boer

Op Lokaal koop je rechtstreeks van de boer of producent. Anders dan op de veiling of in de supermarkt, kiest hij bij ons zelf hoeveel zijn product waard is en zet hij zelf zijn prijs. Van die prijs krijgt hij meer  dan  80 %  - in sommige gevallen meer dan het vijfdubbele van wat de supermarkt hem geeft. Op die manier krijgt de boer weer loon naar werk, vindt hij terug trots in zijn job en kunnen we nog lang van zijn producten genieten. Wat de boer aan Lokaalmarkt betaalt, dient om onze medewerkers, de huur van ons gebouw, onze software en ICT  en de kosten voor marketing en communicatie te dekken. 

DSCF9933.JPG

8. Stimuleren lokale werkgelegenheid

Boeren die goed boeren, dat betekent ook: meer werk. En dat kunnen die boeren niet allemaal alleen. Als we meer lokaal eten, creëren we dus ook meer werkgelegenheid in de streek. Bovendien stimuleren we de sociale tewerkstelling door de medewerkers op de markt via het PWA-systeem aan te werven. 

9. Korte afstanden = goed voor het milieu

Als de producten die je op Lokaal vindt, konden wandelen, ze kwamen gewoon te voet naar de markt. Want alle producten op Lokaal komen uit de streek. Op die manier komen er heel wat minder uitlaatgassen  door transport in de lucht vrij. En dragen we dus ons steentje bij aan een meer groene wereld. 

testmarkt-18.jpg

10. Opnieuw leren verlangen

We hebben graag alles hier en nu. Maar fruit en groenten zijn koppige beestjes. Die groeien alleen wanneer zij dat willen. We hebben dus niet alle producten het hele jaar door. Dat is goed zo: op die manier leren we opnieuw uitkijken naar wanneer die producten er terug zijn.