Een Lokaalmarkt als tijdelijke invulling?
Een goed idee.

Lokaalmarkt is een wekelijkse en overdekte boerenmarkt met bar en kinderhoek. Al is Lokaalmarkt veel meer dan dat. We laten je daarom graag eerst ons filmpje zien. Zo beleef je Lokaalmarkt alsof je er zelf bij bent.

3 redenen om samen te werken

 

1. Geef ruime zichtbaarheid aan uw project

Het concept  van Lokaalmarkt spreekt een breed publiek aan. Gemiddeld trekt een markt wekelijks 300 klanten en meer dan 500 bezoekers. Elke opening gaat ook gepaard met ruime persaandacht. Op die manier kun je elke week mooie zichtbaarheid aan uw plannen geven.

 

2. Geniet van positieve branding

Lokaalmarkt is een project met maatschappelijke meerwaarde. We steunen lokale voedselproductie en -consumptie, werken milieubewust en brengen jong en oud samen. Niks voor niks wonnen we al verschillende prijzen. Door jouw naam aan ons project te verbinden, geniet je van heel wat positieve branding. Bedankend oen we graag via onze verschillende communicatiekanalen.

 

3. Vermijd leegstand

We hoeven het je niet te vertellen: een pand dat lange tijd leegstaat, is een aantrekkingspool voor krakers. We dragen in afwachting van de sloop of de verbouwingswerken goed zorg voor jouw pand en zorgen elke week voor leven in de brouwerij.

 

(lees verder onder de foto)


 

Wat is een geschikt pand?

 

Lokaalmarkt vindt altijd plaats in een pand dat afgeschermd is van regen en wind - op die manier zijn we niet afhankelijk van het Belgische weer. Verder moet een pand aan een aantal andere voorwaarden voldoen:

 

  • Minimaal 6 maanden beschikbaar
  • Elektriciteit en water aanwezig
  • Minimum totaaloppervlakte van 500 m²
  • Idealiter op een locatie met parking in de nabije omgeving

(lees verder onder de foto)

 

Getuigenis samenwerking CAAAP
 

Voor Lokaalmarkt Brugge werkten we samen met CAAAP, onderdeel van Artes Group. Over de samenwerking met Lokaalmarkt zegt Matthias Hoornaert, Projectmanager Ontwikkeling:

'Eind 2017 kochten we het voormalige provinciehuis Abdijbeke in Brugge. We zullen de gebouwen slopen om er binnenkort een nieuwe en aangename woonplek te creëren. In afwachting van de sloop- en bouwvergunning zochten we als creator of triple-A places zoals altijd naar een buurtondersteunende, tijdelijke invulling voor dit leegstaande pand. We gaan steeds op zoek naar een sterk verhaal en willen lokale ondernemers en economie steunen. Zo kwamen we in contact met Lokaalmarkt, die er sinds eind 2018 elke week markt houdt. Het is mooi om te zien hoe er elke week honderden mensen naar de markt afzakken en hoe een leegstaand gebouw zo weer tot leven komt. In 2020 verhuisde Lokaalmarkt naar een nieuwe locatie. Het was een heel fijne samenwerking en we wensen hen enorm veel succes!'

 

(lees verder onder de foto)

 

Enthousiast?

 

Heb je een pand dat vandaag in aanmerking komt? Of wil je graag contact houden voor in de toekomst? Neem contact op: sjarel@lokaalmarkt.be of +32 486 05 92 98.