Ieper

Lokaalmarkt Ieper

 

Kopen, ontmoeten en genieten in 't Groenhuis in de Meenseweg 169 op woensdagmiddag tussen 15 en 19 uur. Lekker, leuk, lokaal. 

 

Klik hiernaast op de datum van de markt en ontdek bij welke lokale boeren en ambahtelijke producenten jij fysiek boodschappen kunt doen.

 

Of ga naar onze webshop, bestel elke week van zaterdag 8.30 uur tot dinsdag 14 uur en haal je boodschappen op woensdag of donderdag op.

3169737

 

Maak kennis met Dieter

Dieter is de man achter Lokaalmarkt Ieper. Maar tegelijk ook de man voor Lokaalmarkt. Want na tien jaar te hebben gewerkt als vertegenwoordiger besloot hij om het over een andere boeg te gooien. En dat vanuit een sterke, intrinsieke motivatie om iets te betekenen voor de maatschappij.

 

‘Veel van onze welvaarstziekten zijn af te leiden uit onze huidige manier van leven waarbij het gezonde aspect van voeding wat naar de achtergrond lijkt te verdwijnen’, aldus Dieter.

 

Dieter is vader van 2 kinderen en is gepassioneerd door een gezonde levensstijl, waarbij gezonde voeding centraal staat. Iemand als hij past dus in het Lokaalmarktconcept. Maar hij doet meer dan dat.

 

Dieter: 'Nu ben ik voltijds uitbater van ’t Groenhuis in Ieper, waar de markt iedere woensdag plaatsvindt. ’t Groenhuis is een ontmoetingsplek waar ‘lokaal’ centraal staat: Lokaalmarkt, waar lokale producenten en bewuste consumenten elkaar vinden; lokaal werken, met de co-workingruimte op zolder, waar creatievelingen elkaar ontmoeten; lokaal huren, met de verhuur van ruimtes waar familie en vrienden kunnen samenkomen en lokaal beleven, want er valt ook wel iedere week iets te beleven.

 

Lokaalmarkt Ieper opende voor het eerst zijn deuren op 15 oktober ’21.

 

Foto © EG via kw.be