Deurne

Lokaalmarkt Deurne

Elke vrijdag van 15 tot 19 uur in de voormalige supermarkt van Peeters-Govers (Herentalsebaan 193). Kom je boodschappen doen op deze overdekte versmarkt met bar en kinderhoek.

 

Klik hiernaast op de datum van de markt en ontdek bij welke boeren en producenten jij boodschappen kunt doen.

 

Vanaf maandag 18u kan je je boodschappen online bestellen, en afhalen op vrijdag van 17-19u.

 

Wil je als eerste alle info ontvangen? Schrijf je hier in op de nieuwsbrief.

22 Oktober

LokaalmarktDeurne_Jessie en Sofie_verticaal dichterbij

 

Maak kennis met Sofie 
aanspreekpunt/verantwoordelijke Lokaalmarkt Deurne

"We willen met Lokaalmarkt impact hebben en veranderen hoe we met ons eten en onze boeren omgaan", haalt Sofie aan. "Het district Deurne en de A-ploeg steunen onze visie en dus werken we met plezier samen om van de eerste Lokaalmarkt in Antwerpen een succes te maken."

 

Geboren en getogen in Gent, maar tien jaar geleden volgt ze haar grote liefde richting Antwerpen. Hoe kan een omschrijving mooier starten? Levensgenieter Sofie (1988) De Clercq werkt sinds begin 2021 als marktverkenner bij Lokaal. Ze zoekt mooie en strategisch gelegen locaties, enthousiaste boeren en producenten … om vervolgens nieuwe Lokaalmarkten op te zetten. “Voor mij is ’t een roeping om Lokaalmarkt te helpen uitbouwen. Eindelijk heb ik de job gevonden die m’n ambities en interesses combineert. En waarin ik kan meebouwen aan een duurzame toekomst.”

 

Na jarenlang projectmanager te zijn in een reclamebureau zoekt ze meer beweging en voldoening. Bloemschikken wordt haar dada. En ze werkt de afgelopen jaren voor restaurants die met het korteketenverhaal bezig zijn. En dan komt ze plots in aanraking met Lokaalmarkt. En de rest is geschiedenis.

 

“Er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ik niet bezig ben met voedsel”, zo klinkt. In bijberoep organiseert deze bom energie met haar vriend velddiners onder de naam ‘Oogsttafel’. Daarbij sluit ook de drijfveer ‘weten wat je eet’ aan. Buiten de stad huurt ze samen met vrienden een moestuin. Om te zaaien en te oogsten. En om finaal van te eten. Ook is ze vaste klant bij de plaatselijke bakker en slager. Of het een wonder is dat Sofie zich als duurzame en bewuste consument helemaal thuis voelt binnen het Lokaalverhaal? Oordeel vooral zelf.

 

En oja, Sofies lijfleuze willen we je zeker niet onthouden: ‘Het leven is een feest, als je elke dag een beetje viert.’

 

sofie@lokaalmarkt.be 

 

Maak kennis met Jessie  

verantwoordelijke Lokaalmarkt Deurne

'Lokaalmarkt doet m'n hart sneller slaan. Ik vind het fantastisch dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Hiermee ijveren we naar een zo duurzame manier van produceren en consumeren.' Deze woorden plukten we uit de mond van Jessie, het tweede gezicht van de markt. Passie voor lekker en kwalitatief eten wordt van kleins af door haar oma met de paplepel ingegeven. 'You are what you eat' vormt de rode draad doorheen alles wat ze doet.

 

Acht jaar lang verdiepte deze bolleboos zich in de wondere wereld der vruchtbaarheid van melkkoeien om zo toe te werken naar een duurzame melkveehouderij. Vandaag de dag helpt ze de Covid pandemie uit de wereld als wetenschappelijk onderzoekster (lees: heldin). Binnenkort start ze een postgraduaat Orthomoleculaire Therapie, vrij vertaald als 'Wat zijn de basics van voeding en wat doet voeding met je lichaam?'.

 

In het weekend vind je haar terug als organisatrice van pop-up restaurants in de moestuin - hoe kan je 't raden, die waar ook Sofie vertoeft - en steekt ze haar handen uit de mouwen tijdens de velddiners van Oogsttafel. Of de vriendschap met Sofie en haar passie voor lekker eten een steeds belangrijkere plaats innemen? Met de komst van Lokaalmarkt Deurne staat dat als een paal boven water.