Deurne

Lekker, leuk, lokaal komt naar Deurne. Lokaalmarkt Deurne opent z'n deuren in september. Meer info volgt.

Sofie (c)An Eisendrath

 

Geboren en getogen in Gent, maar tien jaar geleden volgt ze haar grote liefde richting Antwerpen. Hoe kan een omschrijving mooier starten? Levensgenieter Sofie (1988) De Clercq werkt sinds begin 2021 als marktverkenner bij Lokaal. Ze zoekt mooie en strategisch gelegen locaties, enthousiaste boeren en producenten … om vervolgens nieuwe Lokaalmarkten op te zetten. “Voor mij is ’t een roeping om Lokaalmarkt te helpen uitbouwen. Eindelijk heb ik de job gevonden die m’n ambities en interesses combineert. En waarin ik kan meebouwen aan een duurzame toekomst.”

 

Na jarenlang projectmanager te zijn in een reclamebureau zoekt ze meer beweging en voldoening. Bloemschikken wordt haar dada. En ze werkt de afgelopen jaren voor restaurants die met het korteketenverhaal bezig zijn. En dan komt ze plots in aanraking met Lokaalmarkt. En de rest is geschiedenis.

 

“Er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ik niet bezig ben met voedsel”, zo klinkt. In bijberoep organiseert deze bom energie met haar vriend velddiners onder de naam ‘Oogsttafel’. Daarbij sluit ook de drijfveer ‘weten wat je eet’ aan. Buiten de stad huurt ze samen met vrienden een moestuin. Om te zaaien en te oogsten. En om finaal van te eten. Ook is ze vaste klant bij de plaatselijke bakker en slager. Of het een wonder is dat Sofie zich als duurzame en bewuste consument helemaal thuis voelt binnen het Lokaalverhaal? Oordeel vooral zelf.

 

En oja, Sofies lijfleuze willen we je zeker niet onthouden: ‘Het leven is een feest, als je elke dag een beetje viert.’

 

Foto: © Studio Anorak