Deurne

Lokaalmarkt Deurne

Elke vrijdag van 15 tot 19 uur in de voormalige supermarkt van Peeters-Govers (Herentalsebaan 193). Kom je boodschappen doen op deze overdekte versmarkt met bar en kinderhoek.

 

Klik hiernaast op de datum van de markt en ontdek bij welke boeren en producenten jij boodschappen kunt doen.

 

Vanaf maandag 18u kan je je boodschappen online bestellen, en afhalen op vrijdag van 17-19u.

 

Wil je als eerste alle info ontvangen? Schrijf je hier in op de nieuwsbrief.

28 Januari

4 Februari

Anton

 

Maak kennis met Anton

Marktverantwoordelijke Lokaalmarkt Deurne

 

Een vraagstuk dat Anton Van den Broucke blijft boeien: “Hoe kun je een lokaal voedselsysteem opzetten dat eerlijk, solidair en duurzaam is?” Met Lokaalmarkt Deurne zijn we al goed op weg om hierop een antwoord te bieden, lijkt ons. “Het district Deurne en de A-ploeg steunen onze visie en dus werken we met plezier samen om van de eerste Lokaalmarkt in de provincie Antwerpen een succesverhaal te maken.”

 

Maak kennis met Anton, een rasechte Kempenaar die in 1988 het levenslicht zag. De geëngageerde Kempenzoon strandde via enkele omzwervingen in Antwerpen. Na een tussenstop in Gent voor z’n studie Sociaal Werk en in Leuven, vindt hij al acht jaar z’n gading in Antwerpen. Samen met z’n vrouw en zijn (binnenkort) twee dochtertjes.

 

Want op Lokaalmarkt koop je wekelijks voedsel rechtstreeks van boeren en producenten. “Voedsel staat voor verbinding. Tussen mensen, tussen producenten en consumenten, maar zeker ook tussen culturen. En hoe belangrijk is het niet om te weten wat je eet, om te weten wie jouw voedsel produceert.” De passie voor lekker en kwalitatief eten wordt ongetwijfeld met de paplepel doorgegeven.

 

In z’n vrije tijd vind je Anton bij Fundament 2060 vzw die buurtgerichte activiteiten opzet vanuit de kelder van de Sint-Amanduskerk in Antwerpen-Noord. Het klinkt heel schoon en dat is het ook. Want in en rond de kelder zijn verschillende collectieven zoals Holy Shroom en Samentuin Seefhoek bezig met de productie van voedsel met en voor de buurt. En of Anton binnen het Lokaalmarkt plaatje past.

 

anton@lokaalmarkt.be