Deerlijk

Lokaalmarkt Deerlijk


Kopen, ontmoeten en genieten in Uzien op vrijdagnamiddag. Kom shoppen tussen 15 en 19 uur. Lekker, leuk, lokaal.

 

Klik hiernaast op de datum van de markt en ontdek bij welke boeren en producenten jij fysiek boodschappen kunt doen.

 

Of ga naar onze webshop, bestel elke week van maandag 18 uur tot donderdag 20 uur online en haal je boodschappen op vrijdag op.

 

Hanne Deerlijk

 

Maak kennis met Hanne en Anneleen

 

De jongste telg van het Lokaalmarkt team heet Hanne Dewaele. Een Veurnse bon vivant met gezond boerenverstand. Want Hanne is een boerderijkind.

 

In ‘88 nemen haar ouders als vierde generatie in de rij de boerderij onder hun hoede. Wat bescheiden begon, groeit uit tot een aanzienlijk gemengd bedrijf. Opgroeien doet ze in een warm nest waar ruimte is om te ravotten, vlotten te bouwen, zangoptredens te geven op de strowagen … Zalig.

 

Met het ouder worden groeit het besef dat het boerderijleven bestaat uit veel verantwoordelijkheid in combinatie met vrijheid. En daar heeft ze veel respect voor. Haar jeugd maakt haar tot wie ze nu is: een zelfstandige jonge vrouw met een goeie dosis doorzettingsvermogen.

 

Of het verwonderlijk is dat ze zich meteen vond in het Lokaalmarkt-concept? Natuurlijk niet. Haar persoonlijkheid en vlotte pen komen helemaal tot hun recht in haar job als marketeer bij Lokaal en marktverantwoordelijke van Lokaalmarkt Deerlijk.

 

Eén keer per maand is Anneleen Deseyn het gezicht van de markt.

 

Freelance manusje-van-alles, maar vooral met een hart voor de landbouwstiel en voor taal. Als tiener kon je haar al terugvinden op de boerderij van haar nonkel waar ze workshops gaf aan klassen en bezoekers. Daarnaast hielp ze graag een handje in de zuivelwinkel van haar mama.

 

Journaliste van opleiding met nu en dan zijprojecten met taart en een heuse pop-upbar weet deze Anzegemse dame van wanten. Kortom: een enthousiast en gedreven versterking in Deerlijk.