Geitenboerderij 't Eikenhof

In 1984 ging Peter zes maanden met heel veel goesting naar Frankrijk om geitenboer en kaasmaker te worden, terwijl Monique haar studies afmaakte. Het jaar daarna startte ze samen een geitenboerderij in Lokeren waar een 100 tal geiten voor verse melk zorgden.

Dagelijks wordt de geitenmelk verwerkt tot verschillende soorten geitenkaas, yoghurt of ijs. Dit aanbod wordt verkocht in de buurt bij winkels of restaurants, via korte keteninitiatieven of thuis in de hoevewinkel. En vanaf nu dus ook op Lokaalmarkt Deurne.

 

Een greep uit hun assortiment:

 

  • Verse geitenkaas natuur: handgeschept van rauwe geitenmelk
  • Verse geitenkaas (bieslook, bruschetta of pepermix): handgeschept van rauwe geitenmelk met verse of gedroogde kruiden errond.
  • Griekse geitenyoghurt: Yoh-gei, uitgelekte levende yoghurt gemaakt van verse geitenmelk.
  • Vaste geitenkaas natuur, met fenegriek of Italiaanse kruiden: een blokje geitenkaas type Gouda, voor de aperitief of bij de boterham.
  • Lokers Witteke: witschimmelkaas gemaakt met geitenmelk, type camembert.
  • Grijze Lies: gerijpte geitenkaas met een korstje van houtskool.
  • Geita: type feta van geitenmelk te gebruiken als aperitief, in een slaatje of om te verwerken in een warm gerecht.
  • Buche: schijfje witschimmelkaas om te grillen met honing.
  • Geitenijs in een potje: verschillende smaken. (alleen als er geen koeienijs aanwezig is)

Bekijk het fotoalbum

Eikenhof markt 2409