Devenynshoeve

Al 25 jaar specialiseren Koen en Isabelle van de Devenynshoeve zich in akkerbouw en melkkoeien. Hiervoor kunnen de twee beroep doen op de kennis en ervaring van drie generaties landbouw, de Devenynshoeve in Markegem bestaat immers al sinds de 19e eeuw.

 

Dat akkerbouw en melkkoeien een perfecte tandem blijkt hoeft niet te verbazen: “we kweken zelf onze voeders” grijnst Koen “want goede melk krijg je pas als je goede voeding geeft.” Vandaar dat de 120 melkkoeien en bijhorend jongvee van de Devenynshoeve elke dag rijkelijk bediend worden van heerlijk, vers GGO-vrij krachtvoeder.

 

“Melk heeft oneindig veel toepassingen”, vult Isabelle aan. Waar Koen zich voornamelijk bezighoudt met het verzorgen en verkrijgen van de melk, is zij verantwoordelijk voor het verwerken van die melk tot verschillende zuivelproducten. Naast verse hoeveboter, karnemelk en yoghurt maakt ze ook pudding en chocomousse die ze dankzij toevoeging van verse vanille, bananen of aardbeien zonnige en zomerse smaken geeft.

 

Je kan de producten van de Devenynshoeve kopen in hun eigen hoevewinkel en op Lokaalmarkt. Hun assortiment wordt aangevuld met roomijs en kazen van collega-boeren. 

Bekijk het fotoalbum

P1060775
P1060675
P1060858