Chocolaterie D'Origine

Hoe onze chocolatier heet? Stijn. Zijn passie voor chocolade? Buitengewoon. 

 

‘Eén ding staat vast: met chocolade is alles mogelijk, zolang je het met liefde behandelt’, begint Stijn die in 2013 een winkel en een atelier opende. D’Origine bereidt chocolade onder het motto ‘nothing is impossible’. ‘Elke praline, elk taartje … is vervaardigd uit origine chocolade. En dat proef je.’ Stijn combineert zijn technische opleiding als kok met de liefde voor chocolade. Het resultaat? Verrassende combinaties.  

 

‘Respect voor producten, daar begint het mee’, aldus Stijn. ‘Het gamma van cacaosoorten is eindeloos en ik selecteerde enkel kwaliteitsvolle.’ De Zuid-Amerikaanse bonen komen uit dezelfde cacaostreek en zorgen voor hun specifiek aroma en karakter. ‘Het is mijn levenswerk om deze producten met eerbied te behandelen. Voor de notenpasta's en pralinés ging ik op zoek naar de fijnste op de markt, waarvan het aroma van de noten het best bewaard is gebleven.'

 

"Elke praline, elk taartje ... is vervaardigd met origine chocolade. En dat proef je."

 

De productie is transparant. Het open atelier in Kortrijk is een mooi bewijs. Hierbij komen pure producten tot stand, maar daar stopt het niet … Door de drang naar creativiteit worden telkens nieuwe chocoladeproducten ontwikkeld. Stijn houdt van de kleuren, de texturen, de parfums en het mysterieuze van een praline. Hij laat zich dan ook inspireren door de verschillende seizoenen, feestdagen en gebeurtenissen in iemands leven.

 

Creativiteit en persoonlijkheid gaan hand in hand door het ontwikkelen van unieke én uiterst persoonlijke pralines en chocoladecreaties.

 

Bekijk het fotoalbum

Kopie van Lokaal14sept_web-29
chocolade valentijn
IMG_6144 b
Kopie van Lokaal14sept_web-29
lokaal-017
Lokaal_Lage_Resolutie-5