Bloemen Vandenbroucke

Wist je dat bloemen bang zijn om het vliegtuig te nemen? Ze zijn bovendien niet  gemaakt om vanuit warme landen lange afstanden af te leggen om uiteindelijk bij jou thuis in een vaas  te belanden. Want op die manier gaan ze snel verwelken.

 

Jan Vandenbroucke kweekt daarom met zijn vrouw Martine

zelf een mooie variëteit aan bloemen. Dat doen ze in Hooglede, op een steenworp van de markt.

 

Het is eigenlijk begonnen bij de ouders van Jan. Zo groeide de kleine Jan tussen de  bloemen op. In 2000 nam hij de zaak van hun over. Hij investeerde in een nieuwe winkel, werkte slag om slinger en bouwde stapje voor stapje het bedrijf van zijn ouders verder uit.

 

In de winter zijn het tulpen troef – ze zijn er hier zelfs  voor bekend in de wijde omgeving. Dan  zijn er ook viooltjes, perkplanten en lelies. Bij  warmer weer is het de beurt aan de gladiolen, lelies en zonnebloemen. In het najaar hebben de chrysanten het voor het zeggen.

 

De bloemen worden stuk voor stuk in volle grond gekweekt, liever dan op water. Op die manier absorbeert een bloem meer voeding, wordt ze zwaarder en blijft ze veel langer fleurig. Daar steekt Jan zijn hand voor in het vuur. Want daar haalt hij zijn trots uit.

Bekijk het fotoalbum

20180511-LOKAAL 1 JAAR-64