Wit-Blauw Vleesbedrijf

Piet Vandermersch weet elke dag wel wat te doen. Als politicus en als lid van verschillende raden en besturen verdedigt hij de belangen van de landbouw. Want boven alles is Piet in de eerste plaats zelf een boer in hart en nieren.

 

Met Piet woont de vierde generatie op het erf in Ledegem – de boerderij bestaat al sinds het einde van de 19de eeuw. Toen Piet en zijn vrouw Ann het bedrijf in 1991 overnamen, besloten ze zich te specialiseren in akkerbouw en de kweek van vleeskoeien.

 

"De boerderij bestaat al sinds het einde van de 19de eeuw."
 

De koeien in de weide zijn witblauwrunderen: het neusje van de zalm onder de Belgische koeienrassen. Want het vlees van een witblauwrund is tegelijk mager, mals en sappig dankzij de fijne spiervezels.

 

Het vlees dat Piet in zijn hoevewinkel op de boerderij en op Lokaal aanbiedt, komt bovendien uitsluitend van vrouwelijke koeien, die een mooi en lang leven hebben geleid. Ook daaraan proef je het verschil met het stierenvlees dat we traditioneel op ons bord krijgen.

Bekijk het fotoalbum

Wit-Blauw Vleesbedrijf 1.jpg
Wit-Blauw Vleesbedrijf 3.jpg
Wit-Blauw Vleesbedrijf 4.jpg
Wit-Blauw Vleesbedrijf 5.jpg
Wit-Blauw Vleesbedrijf 6.jpg
Wit-Blauw Vleesbedrijf 2.jpg