Visboer Danny

Weinig mensen hebben meer voor de Belgische vis gedaan dan Danny Huyghebaert.
 

Danny is een van de stuwende krachten achter North Sea Chefs. De missie van het clubje topkoks is om onbekende vissoorten en bijvangst, gevangen door Belgische vissers, terug op ons bord te krijgen. Want al wint een hondshaai misschien geen schoonheidsprijzen, wat smaakt hij toch zo lekker.
 

Bovendien heeft Danny jaren terug een project gestart en begeleid om de Belgische visserij meer duurzaam te maken, onder meer dankzij het gebruik van kleinere motoren en betere netten. Beter voor het milieu én goed voor het imago van onze visserij.

 

"Al wint een hondshaai misschien geen schoonheidsprijzen, wat smaakt hij toch zo lekker."

 

Zelf heeft Danny er 25 jaar als visser opzitten. Sinds 2012 werkt hij als visboer. Ook vanuit die functie beschouwt hij het als zijn missie om de Belgische vis zoveel mogelijk te promoten.  
 

Als een van de weinige visboeren in Vlaanderen, koopt Danny daarvoor rechtstreeks op de veiling. Ook op vrijdagmorgen, enkele uren voor de markt van start gaat. De vis wordt daarna meteen gefileerd. Met plezier haalt Danny er voor jou ook de graten uit. 

Bekijk het fotoalbum

013-227806-960x520.jpg