Visboer Andy

 

Vraag een visser niet om elke week op een boerenmarkt te staan. Een visser zit liever op zijn schip op zee. En soms geeft de wind van jetje. Dan kan de visser niet uitvaren en heeft hij dus geen waar om te verkopen.

 

Andy is het dichtste wat je bij de Belgische vissers kan komen, wil je elke week een mooi assortiment vis aanbieden. Hij werkt al jarenlang in de visveiling, zeg maar het hart van de Vlaamse viswereld. Andy heeft er al duizenden boten gelost en nog meer vissen gesorteerd. Hij kent de vissers als niemand anders.

 

De vis die Andy op Lokaal verkoopt, heeft de stempel van E-kwaliteit. Het vertelt ons dat de vis ten hoogste 24 uur geleden is gevangen, voornamelijk voor de Belgische kust.

 

Eén vis in het aanbod van Andy is daarbij een vreemde eend in de bijt. De omegabaars smaakt heerlijk naar dorade of zeebaars, maar is in Kruishoutem gekweekt, op bijzonder ecologische wijze. Want de omegabaars eet uitsluitend plantaardig voedsel en het water waarin hij zwemt, wordt hergebruikt door een kweker in de buurt.  Een unieke vis met zo veel mogelijkheden.

 

Bekijk het fotoalbum

3T5A6854.jpg