Van Den Vreken

Alain Van Den Vreken is geen opschepper. Maar over de Blonde d'Aquitaine, het ras dat al decennialang op de boerderij wordt gekweekt, spreekt hij vol lof.

 

Het is dan ook een bijzonder ras. De Blonde d'Aquitaine bevalt natuurlijk en blijft nadien een hele poos samen met haar jong. Het vlees ervan is licht gemarmerd, opmerkelijk mals van bijt en tegelijk opvallend krachtig van smaak. Ook in andere bereidingen proef je het verschil: een spaghetti met gehakt van een Blonde d'Aquitaine geeft een andere spaghetti. 

 

"De eigen hoeveslagerij is de parel aan de kroon van vader Antoines werk."

 

Hoe de Van Der Vrekens bij dit ras zijn gekomen? Vader Antoine, zelf een slagerszoon, reed vroeger wekelijks met de vrachtwagen van Lebbeke naar Frankrijk. Toen hij daar het ras ontdekte, was hij meteen overtuigd, kocht enkele koeien en begon ze zelf in Lebbeke te kweken.

 

Intussen ging de boerderij over van vader op zoon. Sinds 2010 houdt Alain de eer van de familie hoog. De eigen hoeveslagerij is de parel aan de kroon van vader Antoines werk. 

Bekijk het fotoalbum

Van Den Vreken.jpg