't Groendal

Eén moment uit de lange geschiedenis van ’t Groendal vergeten Johan Deweer en zijn echtgenote Dominique nooit. Want op een dag stond Michel Van Tricht, de meest beroemde kaasleverancier van België, aan de deur. Of ze met Van Tricht in zee wilden gaan? Een grote eer voor een klein kaasboerke uit Rumbeke.

 

Johan en Dominique zijn de kaasboerderij in 1987 gestart. Als voorbereiding op die grote stap had Johan in het buitenland al verschillende stages gelopen. Want kaas maken is een echt metier, dat veel knowhow vergt.

 

"De gepasteuriseerde kazen van ’t Groendal kenmerken zich door hun veelal zachte smaak."

 

Ook voor ‘t Groendal ging het in het begin niet vanzelf. Maar door koppig door te zetten en met allerlei recepten te experimenteren heeft de boerderij stap voor stap naam en faam gemaakt. Tot ver buiten België.

 

De gepasteuriseerde kazen van ’t Groendal kenmerken zich door hun veelal zachte smaak. Dé sterkhouder van het huis is Brokkel Oud Roeselare, een kaas die meer dan anderhalf jaar in de kelders moet rijpen en op de World Cheese Award een mooie prijs wegkaapte.

Bekijk het fotoalbum

tgroendal 1.jpg
tgroendal 2.jpg
tgroendal 3.jpg
tgroendal 4.jpg
tgroendal 5.jpg
tgroendal 6.jpg