Local Social

Katrien Van Buggenhout is een kind van boeren. Als ze over haar jeugd praat, gebruikt ze de woorden 'vrijheid' en 'creativiteit'. Hoeft het dan te verwonderen dat ze na haar opleiding tot sociaal werkster terug hunkerde naar die sfeer van toen?

 

"De ingrediënten die Katrien gebruikt, zijn vooral overschotten van De Seizoensmaak, de boerderij van haar broer."

 

Met Local Social koppelt ze haar maatschappelijke engagement aan haar liefde voor groenten en fruit, en verenigt ze mens met natuur. Want Katrien maakt vegetarische schotels zoals groenteburgers, soep en cakes op basis van groenten. Ze slaat daarvoor de handen in elkaar met het OCMW. Medewerkers krijgen van Katrien de kansen die ze elders niet krijgen.
 

Haar ingrediënten zijn vooral overschotten van De Seizoensmaak, de boerderij van haar broer. Zo gaat er minder verloren. In de keuze van haar recepten laat ze zich leiden door het ritme van de seizoenen. Op de koop toe zijn de potjes van Local Social composteerbaar, de soepen presenteert ze in glazen bokalen. Lokaal én sociaal: een droomhuwelijk. 

Bekijk het fotoalbum

IMG_2328.jpg