Hoeveslagerij Fenix

Joris en Katy noemen de dieren die ze kweken graag speciallekes.

 

De runderen zijn toprassen als Black Angus en Limousin, koeien die bijna het jaar door van het goede leven op de weide genieten. In de stal staan everzwijnen. Door varkens met everzwijnen te kruisen, hebben ze ook een nieuwe soort gemaakt: Cochangliers, een samentrekking van ‘cochon’ en ‘sanglier.’

 

De prachtige boerderij in Staden dankt haar naam aan haar geschiedenis. Tijdens de oorlog werd ze gebombardeerd en nadien terug opgebouwd. Zo rees ze als een Fenix uit haar as.

 

Dankzij de grote aanwezigheid van intrasmasculair vet, is het vlees van Black Angus gemarmerd en malser.

 

Toen Joris de boerderij van zijn ouders overnam, ruilden hij en Katy de Witblauwrunderen voor meer bijzondere rassen in. Dankzij de grote aanwezigheid van intrasmasculair vet, is het vlees van Black Angus gemarmerd en malser. Het varkensvlees heeft ook een aparte textuur en lichte wildsmaak.

 

Het vlees versnijden en tot charcuterie verwerken, doen Joris en Katy zelf.  Zo behouden ze volledige controle over de kwaliteit van het vlees. Van in de weide tot op het bord. 

 

Bekijk het fotoalbum

DSCF5983.jpg
DSCF6006.jpg
DSCF6030.jpg
DSCF6278.jpg
DSCF6250.jpg
DSCF6261.jpg
DSCF6272.jpg
DSCF6235.jpg