De Kortenboshoeve

De opening van de hoevewinkel in  2001 was zo'n feest om nooit te vergeten. Er kwamen bijna duizend klanten over de vloer. Het ijs, de yoghurt, de rijstpapjes: helemaal uitverkocht. En de reacties waren hartverwarmend.

 

Pas twee jaar daarvoor hadden Johan D'Hauwe en zijn vrouw Katty de boerderij van Johans ouders hadden gekocht. Ze hadden zich daarna meteen ingeschreven voor een cursus zuivelbewerking. Ze wilden van de verse melk van hun koeien zelf lekkere producten kunnen maken.

 

Maar ze wilden boven alles eerlijke producten aanbieden. Daarom zit in de yoghurt en het ijs fruit van biologische  oorsprong. Bovendien bevat geen enkel product bewaarmiddelen of kleurstoffen.

 

 

Dat zorgt soms voor een verbaasde blik. Want het pistache-ijs is bruiner en de vanillepudding witter van kleur dan we gewoon zijn.

 

Daarom zijn Johan en Kathy altijd blij als ze het verhaal van De Korteboshoeve kunnen vertellen. Een verhaal over de zoektocht naar pure kwaliteit.

 

Voor de kaas werkt De Korteboshoeve samen met Beverse Kaasmakerij. Willy en Patrick werken  ook uitsluitend met natuurlijke ingrediënten en specialiseren zich in verschillende kruidenkazen. 

Bekijk het fotoalbum

DSCF9422.jpg
DSCF9415.jpg