De Freezebeeze

Zoals Kristien op een klein gasfornuis confituur maakt van vers geplukte aardbeien en de potjes volgiet, waarop haar echtgenoot Lieven dan een dekseltje schroeft: dichter bij het woord ‘artisanaal’ kom je niet.

 

Ze hadden een aantal jaar in het buitenland gewerkt, toen plots de kleine hoeve van mémé in Zwevegem kwam leeg te staan. Zo zijn ze kleinfruit beginnen telen, met de focus op aardbeien. Want welke smaak overtreft die van een volle, sappige aardbei die rijp is geplukt?  

 

 

Doorheen de jaren is het assortiment uitgebreid. Naast aardbeien biedt de Freezebeeze intussen ook frambozen, rode bessen, braambessen en kersen aan. Die worden voornamelijk als vers fruit verkocht. Maar wie nog nooit de confituren, de frambozenlikeur of het appel-frambozensap van de Freezebeeze heeft geproefd, weet niet wat hij heeft gemist.

 

Lieven en Kristien werken daarbij volgens het principe van geïntegreerde landbouw. Ze grijpen uitsluitend in als het moet.  Liever dan daarvoor mazout te gebruiken, verwarmt Lieven zijn serres met houtafval. Meer ecologisch, en rond het terrein staan er toch knotwilgen genoeg. De hommels die in de serres druk in de weer zijn, zorgen er dan weer voor dat de aardbeien een mooie vorm hebben. Eten doe je nu eenmaal ook met je ogen. 

Bekijk het fotoalbum

DSCF0465.JPG
DSCF0414.JPG
DSCF0433.JPG
DSCF0457.JPG
DSCF0485.JPG
DSCF0509.JPG