Beverse Kaasmakerij & Brouwerij Gemeldorp

Danny De Keuleneire draagt twee petjes op Lokaalmarkt. De man van de kaas is ook verantwoordelijk voor het heerlijke Gemeldorpbier dat we in de bar serveren.

 

Zijn kaas haalt Danny van bij de Beverse Kaasmakerij. Boer Patrick De Ville maakt er sinds 1995 kazen op basis van de melk die zijn eigen koeien hem schenken. Alleen zo weet Patrick zeker dat de melk van topkwaliteit is.

 

"Alle ingrediënten die kaasboer Patrick gebruikt, zijn natuurlijk."

De specialiteit van het huis zijn de kruidenkazen en de kaas met hazelnoten, met de kaas met zeewier als vreemde kwast van de bende. Alle ingrediënten die kaasboer Patrick gebruikt, zijn natuurlijk.
 

Verdeler Danny is tegelijk de sterke man achter Brouwerij Gemeldorp. De brouwerij staat bekend voor zijn bieren die tegelijk arm zijn aan gluten en gemaakt met enkel mout en honingsuikers. In de brouwerij rijpt Danny ook zelf enkele kazen van Beverse Kaaasmakerij in bier af. Of hoe twee partijen elkaar kunnen versterken. 

Bekijk het fotoalbum

Beverse kaasmakerij.jpg