Bakkerij Verlot

 

Meer dan 40 jaar al bakt Gustaaf Vermoesen zoete broodjes. Waarom doet hij wat hij doet? Het zit in zijn bloed, meneer. Vader was bakker. Oom is bakker. En ook diens zonen zetten elke dag een bakkersmuts op. Het is een roeping waar de familie niet aan kan weerstaan.

Samen met Sandra Lots begon Gustaaf enkele jaren terug Bakkerij Verlot. Het is een ambachtelijke bakkerswerkplaats in de meest pure zin van het woord.

 

Gustaaf en Sandra geven elk brood de tijd om goed te rusten, zodat het een vaste structuur en diepe smaak bekomt. Smaak- of bewaarmiddelen zijn uit den boze. En de bloem halen ze bij een kleine maalderij uit Aalst. Meer lokaal wordt het niet.
 

"Gustaaf en Sandra geven elk brood de tijd om goed te rusten, zodat het een vaste structuur en diepe smaak bekomt."

 

De specialiteiten van het huis? Speltbrood, zuurdesembrood en een podommeke, een prachtige naam voor een bruin broodje met veel rozijntjes in. Al hebben Gustaaf en Sandra ook al vele harten veroverd met hun matten-, rijst- en kaastaarten. Een strijd met alleen maar winnaars.

 

Bekijk het fotoalbum

763.jpeg