Aardbeien Van Overbeke

Bij Aardbeien Van Overbeke staat kwaliteit hoog aangeschreven. De aardbeien worden in substraat gekweekt, waarbij veel aandacht naar de smaak van het fruit gaat.

Maar er zijn nog heel wat andere redenen waarom we met Philip en co in zee gaan.

 

Omdat het een mooi familieverhaal is, bijvoorbeeld. Naast Philip werkt ook zijn dochter Jorien vast in het bedrijf mee. De liefde voor de aardbei is hier van ouder op kind doorgegeven.

 

Aardbeien Van Overbeke speelde ook een voortrekkersrol als het over de verkoop via de korte keten gaat. Het winkeltje naast het bedrijf in Waregem staat er al vele jaren. Ze beleveren aan heel wat bakkers en kleine zelfstandigen in de buurt die uitsluitend met goeie producten willen werken.

 

En dit verhaal is er ook een van een grote zorg voor het milieu. Philip werkt volgens de principes van de geïntegreerde teelt: ongedierte bestrijdt hij zoveel mogelijk biologisch. Met een UV-ontsmetter wordt het afvalwater 100% hergebruikt. 170 zonnepanelen zorgen voor energie.

 

Of hoe ambacht en moderniteit hand in hand kunnen samengaan. 

Bekijk het fotoalbum

Aardbeien Demaegdt 2.jpg