Zorgdorpen vzw neemt
Lokaalmarkt Deinze over

Zorgdorpen vzw neemt Lokaalmarkt Deinze over

Sinds de eerste Lokaalmarkt in Deinze op 7 februari 2020 staat Jensen Vercamer aan het roer. Vanaf vrijdag 30 april neemt Zorgdorpen vzw zijn rol in de Farmfabriek over. Ondernemer Sjarel Buysschaert: “Lokaal is fier op de samenwerking met vzw Zorgdorpen die op deze manier een invulling geeft aan hun dagbestedingsproject. Binnen ons verhaal waarbij mensen rechtstreeks en met zo weinig mogelijk tussenschakels lokale producten kopen is die sociale pijler een mooie, toegevoegde waarde.”

 

Op 7 februari 2020 neemt Lokaalmarkt Deinze een vliegende start in de Farmfabriek. Oud-marktverantwoordelijke Jensen Vercamer start op, sluit af en lost op wat misgaat. Het begint als een versmarkt met bar en kinderatelier. “Niet veel later beslissen we om over te schakelen naar LokaalAfhaal,” blikt Jensen terug, “waarbij mensen online bestellen en hun producten op de markt afhalen. Een snel, makkelijk en veilig systeem. Ondanks de pandemie komt een omvangrijk klantenbestand tot stand. Wekelijks doen onze klanten bij ons hun boodschappen omdat ze de kwaliteitsproducten van onze boeren en artisanale producenten uit de buurt niet in de supermarkt vinden. En omdat ze geloven in ons lekker-leuk-lokaalverhaal.”

 

(lees verder onder de foto)

 

Samen sterk als organisatie

Zorgdorpen vzw is een netwerkorganisatie voor personen met een zorgvraag die op zoek zijn naar gepaste ondersteuning, afgestemd op hun noden. Sinds vorig jaar huist de dagbesteding van De Heide vzw, onderdeel van he netwerk van Zorgdorpen vzw, in de Farmfabriek. De organisatie kent de mensen achter de markt dan ook goed. Voortaan zullen ze als team de toekomst van Lokaalmarkt Deinze inkleuren. Coördinator en woordvoerder Peter Daschot: “Toen we hoorden dat de wekelijkse markt een nieuwe uitbater zocht, hebben we geen minuut getwijfeld. Dit is een ideale kans om ons dagbestedingsproject uit te breiden. Zo ontpopt de markt zich tot eentje met een maatschappelijke meerwaarde.”

 

(lees verder onder de foto)

 

Nieuwe uitdaging

Jensen Vercamer (28) moest kiezen: “Ik heb met hart en ziel aan dit project gewerkt, maar kon een nieuwe professionele kans bij VOKA Oost-Vlaanderen niet aan me laten voorbijgaan. Ik houd mooie herinneringen over aan afgelopen jaar en ben trots dat ik heb kunnen bijdragen aan de waarden waarvoor Lokaalmarkt staat. Ik zal iedereen missen, maar ken de weg naar Farmfabriek op vrijdag.”

 

(lees verder onder de foto)

 

Afhalen in tijden van Corona

De Lokaalmarkt in Deinze schakelde in november over naar LokaalAfhaal. Het concept is simpel: je bestelt online van maandagavond 18 uur tot donderdag 20 uur. En op vrijdagavond tussen 17 en 19 uur pik je je boodschappen op. Voorlopig blijft Lokaalmarkt enkel inzetten op het afhaalconcept. Sjarel Buysschaert: “We moeten maximaal genieten van wat wel kan en dat is thuis genieten van kwalitatieve producten. Vers én van dichtbij.”

 

 

Geschreven door: Hanne Dewaele

Hanne Dewaele

Gepubliceerd op:
26/04/2021

Deel dit artikel