Start zelf een Lokaalmarkt

Start zelf een Lokaalmarkt

Sommige dromen zijn geen bedrog. 

 

Drie jaar terug trokken we met veel goesting en overtuigingskracht naar de beste boeren in en rond ons geboortedorp Deerlijk. We vertelden ze over onze droom.

 

We wilden een warme plek creëren. Een plaats waar je rechtstreeks van de boer koopt, met hem in dialoog kan gaan en bij een goed glas of een hapje kan genieten, terwijl de kinderen in het kinderatelier spelen.

 

Sommige verklaarden ons zot. Anderen sprongen mee. 

 

En hoewel het parcours soms hobbelig is geweest: we zijn er nog steeds. In Deerlijk, en intussen ook in Gent, Roeselare, Brugge, Heule en Deinze.

 

Zo mogen we vandaag elke week bijna 1500 klanten en 3000 bezoekers verwelkomen. Mensen die elke week bewust kiezen voor ander, eerlijk eten en producten van absoute topkwaliteit waar met veel liefde aan is gewerkt.

 

Meer dan vijftig boeren en producenten zijn intussen ook bij onze familie aangesloten.  

 

Dus durven we verder dromen.

 

We dromen ervan dat iedereen elke week zijn boodschappen kan doen bij een Lokaalmarkt in zijn buurt. Want hoe groter we worden, hoe groter onze impact op ons voedselsysteem.

We zoeken dus andere dromers-doeners.

 

Ben jij een ondernemer, een stad of gemeente met ambitie of een vereniging met veel goesting? Geloof je in ons verhaal? En wil je samen met onze hulp binnenkort een Lokaalmarkt bij jou in de buurt opstarten?

 

Laat van je horen.

 

We nodigen je uit voor een koffie op een van onze markten. Om te luisteren naar jouw verhaal, terwijl je de sfeer van onze markt opsnuift. En we vertellen jou graag hoe we jou helpen om zelf een Lokaalmarkt op te starten en hoe we er samen een succes van kunnen maken.

Geschreven door : Karel Deknudt

Karel Deknudt

Gepubliceerd op :
15 / 5 / 2018

Deel dit artikel