Start zelf een Lokaalmarkt

Start jij binnenkort zelf een Lokaalmarkt op?

Ben jij een ondernemer, een stad of gemeente met ambitie of een vereniging met veel goesting? Of heb je momenteel een leuke job, maar je zoekt nog een bijberoep als aanvulling? Geloof je in ons verhaal? En wil je samen met onze hulp binnenkort een Lokaalmarkt bij jou in de buurt opstarten? Laat van je horen, want we zijn op zoek naar jou. Dit is ons verhaal.

 

Sommige dromen zijn geen bedrog. 

 

Vier jaar terug trokken we met veel goesting en overtuigingskracht naar de beste boeren in en rond ons geboortedorp Deerlijk. We vertelden ze over onze droom.

 

We wilden een warme plek creëren. Een plaats waar je rechtstreeks van de boer koopt, met hem in dialoog gaat en bij een goed glas of een hapje geniet, terwijl de kinderen in het kinderatelier spelen.

 

Sommigen verklaarden ons zot. Anderen sprongen mee. 

 

En hoewel het parcours soms hobbelig is geweest: we zijn er nog steeds. In Deerlijk, en intussen ook in Gent, Roeselare, Brugge, Heule en Deinze.

 

Zo mogen we vandaag elke week bijna 1.500 klanten en 3.000 bezoekers verwelkomen. Mensen die elke week bewust kiezen voor eerlijk eten en producten van absoute topkwaliteit waaraan met veel liefde is gewerkt.

 

Meer dan vijftig boeren en producenten zijn intussen ook bij onze familie aangesloten.  

 

Dus durven we verder dromen.

 

We dromen ervan dat iedereen elke week zijn boodschappen doet bij een Lokaalmarkt in zijn buurt. Want hoe groter we worden, hoe groter onze impact op ons voedselsysteem. We zoeken dus andere dromers-doeners. En misschien ben jij dat wel. 

 

We nodigen je uit voor een koffie op een van onze markten. Om te luisteren naar jouw verhaal, terwijl je de sfeer van onze markt opsnuift. En we vertellen jou graag hoe we jou helpen om zelf een Lokaalmarkt op te starten en hoe we er samen een succes van kunnen maken.

 

Laat van je horen.

Geschreven door: Sjarel Buysschaert

Sjarel Buysschaert

Gepubliceerd op:
15/05/2018

Deel dit artikel