Afhaalpunten in Roeselare met een verhaal

Roeselaarse afhaalpunten met een verhaal

Stel: je hebt weinig tijd. Of je woont te ver. Of je winkelt gewoon niet zo graag … Maar je wilt wel genieten van verse, kwaliteitsvolle producten van boeren en producenten uit eigen streek. Goed nieuws: vanaf nu is Lokaalmarkt nog dichterbij. Haal jouw boodschappen die je bestelt via LokaalAfhaal af op de markt of… op een van de zeven afhaalpunten in en rond Roeselare.

 

LokaalAfhaal wordt nu echt wel makkelijk. Je boodschappen online bestellen afhalen, online betalen en jouw pakket gewoon op je vertrouwde markt afhalen, dat kon al. Maar nu kan je ze ook oppikken in een van de zeven nieuwe afhaalpunten van Lokaalmarkt Roeselare. En dat zou zomaar eens vlak in de buurt kunnen zijn, of dicht bij je werkplek. Probeer het eens!

 

>> BESTEL ONLINE EN KIES EEN AFHAALPUNT <<

 

Maar wie zijn deze enthousiaste pioniers bij wie je vanaf vrijdag je Lokaalmarktpakket kunt oppikken? Je herkent ze alvast aan de posters ‘Afhaalpunt Lokaal’. En we zetten ze voor jou even op een rij.

 

1. Weinbeisserei | Rumbeeksegravier 166, Roeselare

Afhalen op vrijdag van 17 tot 18.45 uur

 

Een van dé ‘adresjes voor kenners’ in Roeselare. Weinbeisserei, dat is passie voor lekker eten en een goed glas wijn. Mogelijk ook jouw passie, maar dus zeker die van Lisa en Séraphin die jullie er verwelkomen. Ze houden van eenvoud en een ongedwongen sfeer en verwennen hun klanten vanuit hun groene oase middenin de industriezone. En nu leidt hun passie voor lekker eten dus ook naar Lokaal, want voortaan kan je er jouw boodschappen op vrijdag komen oppikken (tot 18.45 uur). Reservern om nog even te bleiben kan natuurlijk auch.

 

>> Meer info <<

 

(lees verder onder de foto)

 

2. Tabloo Vivant | Wijnendalestraat 78, Roeselare

Afhalen op vrijdag van 17 tot 18 uur

 

Tabloo Vivant staat voor wondermooie creaties van bloem, blad en deco. Je kan er terecht voor gulle scheuten sfeer, groen en decoratie voor in je woning. Voor een bijzondere gelegenheid, of gewoon voor jezelf. Je vindt er deco-topmerken, maar evengoed ambachtelijke potterie en kaarsen van straffe makers uit de regio. En nu vind je er elke week op vrijdag ook je bestelling met Lokaal lekkers uit je buurt. Afhalen bij Tabloo Vivant kan tot 18 uur.

 

>> Meer info <<

 

(lees verder onder de foto)

 

3. Jan Vandenbroucke | Ieperstraat 128, Hooglede

Afhalen op vrijdag van 17 tot 19 uur

 

Een nieuw afhaalpunt, maar een vertrouwd gezicht voor de klanten van Lokaalmarkt. Jan houdt een mooi familiebedrijf in Hooglede draaiende en verblijdt zijn klanten met snijbloemen, planten en bomen. Wij kennen hem natuurlijk van het jaarlijkse tulpenoffensief, maar er zit nog veel meer in het boeket. Jan zorgt nu bovendien voor het eerste afhaalpunt buiten Roeselare. Ideaal voor wie in Hooglede woont, of er op vrijdag passeert op weg naar huis.  

 

>> Meer info <<

 

(lees verder onder de foto)

 

4. De Vinotheek | Ardooisesteenweg 282, Roeselare

Afhalen op vrijdag van 17 tot 18.30 uur

 

De Vinotheek is een van dé hotspots in Roeselare voor wijnliefhebbers. Als liefhebber van gewoon een goed glas, maar ook als gepassioneerd wijnfanaat. Nieuwe wijnen ondergaan een strenge selectie en het team gaat zo veel mogelijk ter plaatse om de filosofie en werkwijze van de wijnhuizen te leren kennen. Kwaliteit en persoonlijk contact staan voorop en daar sluit de filosofie van Lokaalmarkt perfect bij aan. Voortaan kan je ook als je richting Ardooie of Tielt het weekend in duikt, eerst jouw bestelling meepikken.

 

>> Meer info <<

 

(lees verder onder de foto)

 

 

 5. De Vlasblomme | Iepersestraat 584, Roeselare (De Ruiter)

Afhalen op vrijdag van 17 tot 18.30 uur

 

Wie al eens richting De Ruiter of Moorslede trekt, vindt Natuur- en biowinkel de Vlasblomme op het pad. Herboriste Ann Dhaenens en Bart Bruwier staan er altijd klaar met deskundig advies en een gedreven klantenservice in een gezellige en familiaire winkel. Een online natuurvoedingswinkel met een uitgebreid assortiment met focus op gezondheid en duurzaamheid, en met een hart voor de klant.

 

>> Meer info <<

 

(lees verder onder de foto)

 

6. Thyrsus | Oekensestraat 175, Rumbeke

Afhalen op zaterdag van 9 tot 12 uur

 

Net als je Oekene binnen rijdt, vind je Thyrsus op je pad. Deze wijnspeciaalzaak schenkt naar eigen zeggen klare wijn en trekt niks op flessen. Je kan er wijn kopen en advies vragen (over wijn hé), maar Thyrsus organiseert ook events, proeverijen en workshops. Een belangrijke focus gaat naar de combo ‘wijn en gerecht’, waarbij ook lekker eten centraal staat. Met aangepaste wijnen, dat spreekt. Een afhaalpunt voor Lokaal lekkers past perfect in dat plaatje.
 


>> Meer info <<

 

7. Het Ambachtelijk Koffiehuis | Kruisboommolenstraat 7A/4, Beveren-Roeselare

Afhalen op zaterdag van 8 tot 12 uur

 

Het Ambachtelijk Koffiehuis draagt een rijke geschiedenis met zich mee. Oorspronkelijk gestart in 1927 op de hoek van de Meiboomlaan en de Westlaan, vond de zaak met Claudine Farrazijn en Gerda Van Simaeys zo’n 10 jaar geleden uiteindelijk een nieuwe thuis in Beveren. Koffies worden er nog altijd gebrand op de traditionele manier, wat resulteert in een niet te evenaren kwaliteit, smaak en zachtheid. Claudine en Gerda steunen vanuit hun engagement samen met de Efico Foundation ook de lokale koffieboeren en dan is de link met Lokaalmarkt natuurlijk snel gelegd.

 

 

>> Meer info <<

Geschreven door: Hanne Dewaele

Hanne Dewaele

Gepubliceerd op:
28/10/2021

Deel dit artikel