Resultaten van de tevredenheidsenquête - Roeselare

Resultaten van tevredenheidsenquête - Roeselare

Voor de tweede keer op rij peilden we naar jouw mening over Lokaalmarkt. 251 klanten hebben de tijd genomen om onze enquête in te vullen.

 

Het aantal respondenten lag daarmee lager dan vorig jaar (350). Wellicht speelt de factor tijd hierin een grote rol. Toch willen we van de enquête een jaarlijkse traditie maken. We hechten heel veel belang aan de mening van onze klanten én niet-klanten en laten onze werking graag tegen het licht houden.

 

Meer dan 75 % van de respondenten geeft opnieuw de kwaliteit van de producten als hoofdreden aan waarom ze naar Lokaalmarkt komen. Het doet onze boeren en producenten vast heel veel plezier.

 

Op de tweede plaats komt gezelligheid. Het lokale aspect en het feit dat het rechtstreeks van bij de producent komt, worden pas daarna genoemd als hoofdreden om boodschappen op Lokaalmarkt te doen. Is er dan ruimte voor een ander type handelaar? Een piste om over na te denken. We zijn tegelijk waakzaam om ons concept zo zuiver mogelijk te houden.  

 

Tijdsgebrek blijkt opnieuw de voornaamste reden waarom klanten niet (vaker) naar de markt komen. Naar aanleiding van gelijkaardige resultaten vorig jaar onderzochten we grondig de piste om aan huis te leveren. Maar het is een stiel op zich: zelfs de grote jongens betreden het veld heel voorzichtig. We maken daarom graag van onze zwakte onze sterkte door nog meer in te zetten op een leuke beleving op onze markt.

 

De algemene tevredenheid over ons aanbod steeg in vergelijking met vorig jaar (NPS van 23 tegenover 16,5). Gemiddeld hebben we om en bij 15 kramen op de markt – het ruimste aanbod van alle Lokaalmarkten.
 

Tegelijk komt ook geregeld de suggestie om ons aanbod uit te breiden, meer in te zetten of proeverijen enzovoort. Het succes van producenten zoals Gimber en Het geel genot bewijzen dat we nog meer werk moeten maken van gespecialiseerde producenten  – al blijken die vaak overbevraagd. En misschien kunnen we verder kijken dan voeding? 

 

Nieuw is dat we nu elke maand een bierdegustatie hebben. Vegetariërs bedienden we met De Hobbit. Met Bloemen Vandenbroucke komen we tegemoet aan de vele suggesties uit de vorige enquête om bloemen op de markt te hebben.

 

Over de locatie is er grote tevredenheid. Een aantal mensen merken op dat een terras leuk zou zijn. Het leert ons dat we ons zonnige terras net naast de kerk dus niet voldoende goed aanduiden. We maken er werk van.

 

Hoewel de scores lichtjes daalden tegenover vorig jaar, krijgen ten slotte ook de communicatie (NPS 40,3 tegenover 53 vorig jaar) en de sfeer/beleving goeie punten (39,7 tegenover 43).

 

Ook in de komende maanden staat er heel wat op het programma. We vierden vorig week onze 100ste markt. Op 12 april serveren we beenhesp met frietjes. Op 19 april kunnen kinderen terug paaseieren komen rapen. En op 10 mei organiseren we in het kader van de Week van de Korte Keten een grote barbecue.                                                                                             

Geschreven door: Karel Deknudt

Karel Deknudt

Gepubliceerd op:
21/03/2019

Deel dit artikel