Resultaten van de tevredenheidsenquête

Resultaten van de tevredenheidsenquête Roeselare

Meer dan 350 klanten namen de tijd om onze tevredenheidsenquête in te vullen. We zetten de meest opvallende resultaten op een rijtje.

 

Een tijdje terug vroegen we jouw mening over Lokaalmarkt. We wilden graag weten of we op het juiste spoor zitten. Wat doen we goed? Wat kan beter?

 

Precies 357 klanten hebben de tijd genomen om onze enquête in te vullen. We delen graag de resultaten met jou.

 

Precies 75 % van de respondenten gaf de kwaliteit en versheid van onze producten als reden aan waarom ze naar Lokaalmarkt komen.

 

Die cijfers bevestigen dat we onze boeren en producenten goed hebben geselecteerd. Boven alles betekent het dat ze zich elke week inzetten om topkwaliteit te bieden. We zijn vastbesloten om ook in de toekomst diezelfde topkwaliteit te garanderen. 

 

Waarom klanten niet (meer) komen? Tijd blijkt de grootste hinderpaal. Met De Huiskamer kookt Lokaal, waarbij een chef-kok op de markt kookt met producten van bij onze boeren,  komen we  tegemoet aan de vraag voor meer kant-en-klare gerechten. Hoe we nog meer kunnen inspelen op de drukke levens van iedereen, is een vraag waar we zeker mee aan de slag gaan. 

 

Wat volgens jou beter kan?

 

Heel wat klanten gaven ons aanbod aan als punt van verbetering. Dat hebben we meteen in handen gepakt. Zo hebben we sinds enkele maanden verse bloemen uit Hooglede op de markt. Sinds kort vind je ook elke week vis op Lokaalmarkt. 

 

Van verschillende klanten kregen we ook te horen dat ze liever minder plastic op onze markt zien. We zijn ons daarvan bewust. Al is het antwoord op dat probleem niet zo eenvoudig. We zoeken hoe we hier in de komende maanden grote sprongen voorwaarts kunnen maken.  

 

Tot slot was een vaak terugkerende feedback dat de markt wat meer mag leven. Meer activiteiten, meer events.

 

Dat heeft tot een beter gevulde agenda geleid. De hele maand mei vierden we onze 1ste verjaardag, met allerlei acties en events. Op 1 juni organiseren we Quiz XL. Eind juni openen we feestelijk het nieuwe De Coninckplein mee. En we bereiden intussen volop de zomerkalender voor. Ook voor het najaar voorzien we in heel wat events en activiteiten.

 

Want inderdaad: Lokaalmarkt moet leven. Al blijft het tegelijk een delicaat evenwicht. We zijn en blijven boven alles een boerenmarkt, waar je verse producten rechtstreeks van bij je boer of lokale producent vindt. En dat willen we nog heel lang blijven.

Geschreven door: Karel Deknudt

Karel Deknudt

Gepubliceerd op:
14/05/2018

Deel dit artikel