Resultaten van de tevredenheidsenquête

Resultaten van de tevredenheidsenquête Aalst

Ruim 150 klanten namen de tijd om onze tevredenheidsenquête in te vullen. We zetten de meest opvallende resultaten op een rijtje.

 

Een tijdje terug peilden we naar jouw mening over Lokaalmarkt. We wilden graag weten of we op het juiste spoor zitten. Wat doen we goed? Wat kan beter?

 

Precies 156 klanten hebben de tijd genomen om onze enquête in te vullen.

 

73 % van de respondenten gaf de kwaliteit en versheid van de producten aan als hoofdreden waarom ze naar Lokaalmarkt komen. Die cijfers sterken ons in de overtuiging dat we onze boeren en producenten met zorg hebben geselecteerd. Boven alles betekent het dat ze zich elke week inzetten om topkwaliteit te bieden. We zijn vastbesloten om ook in de toekomst diezelfde topkwaliteit te garanderen. 

 

Waarom klanten niet (meer) komen? Tijd blijkt met 44 % de grootste hinderpaal. Het is een vraag waar we zeker mee aan de slag gaan: hoe kunnen we beter inspelen op de drukke levens van iedereen? 

 

Wat volgens jou beter kan?

 

Verschillende klanten gaven ons aanbod aan als punt van verbetering. Meer variatie zou leuk zijn. Met die feedback in het achterhoofd zijn we op zoek gegaan naar nieuwe producenten. Zo kregen we Het Geel Genot op bezoek, is Atelier Ronsevaal er sindskort bijgekomen en mag je jou in het najaar nog aan verschillende nieuwe producenten verwachten. 

 

Van verschillende klanten kregen we verder te horen dat ze liever minder plastic op onze markt zien. Door zelf een zak te voorzien en bij de boer geen zakje te vragen, draag je alvast zelf je steentje bij. Tegelijk willen we het probleem langs de andere kant aanpakken. We voeren daarom momenteel gesprekken met kenners ter zake – want wat is nu eigenlijk de beste oplossing? - zodat we hier in de komende maanden sprongen voorwaarts in kunnen maken.

 

Tot slot kregen we hier en daar de vraag of ons aanbod ook kan uitgebreid worden naar non-food producten. In dat verband organiseren we op 2 december Lokaal Boetiek, een beurs waarop je rechtstreeks van Belgische makers kan kopen. Kruisbestuivingen tussen Lokaalmarkt en de makers die meedoen met de beurs lijkt een boeiende piste om te verkennen. 

Geschreven door: Karel Deknudt

Karel Deknudt

Gepubliceerd op:
27/08/2018

Deel dit artikel