Resultaten van de tevredenheidsenquête

Resultaten van de tevredenheidsenquête

Meer dan 300 klanten namen de tijd om onze tevredenheidsenquête in te vullen. We zetten de meest opvallende resultaten op een rijtje.

 

Een tijdje terug vroegen we jouw mening over Lokaalmarkt. We wilden graag weten of we op het juiste spoor zitten. Wat doen we goed? Wat kan beter?

 

Precies 309 klanten hebben de tijd genomen om onze enquête in te vullen. We delen graag de resultaten met jou.

 

Meer dan 70 % van de respondenten gaf de kwaliteit van onze producten als reden aan waarom ze naar Lokaalmarkt komen.

 

Die cijfers bevestigen dat we onze boeren en producenten goed hebben geselecteerd. Boven alles betekent het dat ze zich elke week inzetten op topkwaliteit te bieden. We zijn vastbesloten om ook in de toekomst diezelfde topkwaliteit te garanderen. Goed is op Lokaalmarkt niet goed genoeg.

 

Waarom klanten niet (meer) komen? Tijd blijkt de grootste hinderpaal. Hoe we dan wel beter kunnen inspelen op de drukke levens van iedereen, is een vraag waar we zeker mee aan de slag gaan.

 

Zijn er dan geen werkpunten, volgens jou? Toch wel.

 

Verschillende klanten haalden ons aanbod aan als punt van verbetering. Zo kregen we suggesties voor bloemen en meer fruit. We hebben hiervoor intussen al verschillende inspanningen gedaan. Maar het aantal bloemenproducenten uit de regio blijken schaars. En veel fruitsoorten groeien er niet in België. Toch zetten we een groter aanbod op de agenda.

 

Verder merkten verschillende mensen op dat het op de markt koud is in de winter, de verwarming veel geluid maakt en de afstand naar de parking best ver is (zeker als het slecht weer is). Die euvels zijn gelukkig verleden tijd wanneer we op 1 juni naar ons nieuwe pand verhuizen, waar we markt kunnen houden in de meest comfortabele omstandigheden.

 

Tot slot was een vaak terugkerende feedback dat de markt wat meer mag leven. Meer activiteiten, meer events.

 

Met die opmerking zijn we meteen aan de slag gegaan. De 100ste markt was een groot succes. Henri en Liliane bakten bij ons voor de allerlaatste keer frietjes. Volgende week komt de burgemeester bij ons koken. En op 1 juni verhuizen we met toeters en bellen naar ons nieuwe pand. We bereiden intussen volop de zomerkalender voor en voorzien ook voor het najaar in verschillende events, waaronder een quiz.

 

Want inderdaad: Lokaalmarkt moet leven. Al blijft het tegelijk een delicaat evenwicht. We zijn en blijven boven alles een boerenmarkt, waar je verse producten rechtstreeks van bij je boer of lokale producent vindt. En dat willen we nog heel lang blijven.

 

Geschreven door: Karel Deknudt

Karel Deknudt

Gepubliceerd op:
29/04/2018

Deel dit artikel