Recept vol-au-vent van vis

Recept vol-au-vent van vis

Ingrediënten (6 personen)

  • Grijze garnalen 300 gr
  • Koolvis 400gr
  • Zalm 400 gr
  • Mosselen 1 kg
  • Krielaardappelen 600 gr
  • Uien 3
  • Champignon 500 gr
  • Selder 1 stengel
  • Peterselie 1 bundel
  • Bloem 80 gr
  • Boter 80 gr
  • Bladerdeegkoek 4
  • Room scheutje
  • Citroen 1
  • Look 2 tenen
  • Peter en zout

Bereiding

  1. Was de mosselen een aantal keren
  2. De look, ui, en selder aanstoven en blussen met de wijn
  3. De mosselen toevoegen, deksel erop en aantal keer schudden tot ze open zijn
  4. Haal de mosselen uit de schelp en houd ze apart evenals het vocht van de mosselen
  5. Maak de roux: 80gr boter smelten, 80gr bloem aan toevoegen. Giet het mosselvocht op de roux tot een gebonden saus en de scheut room, kruid af met peper,zout,cayenne en citroen
  6. Kook de aardappelen
  7. Bak de champignons en voeg deze aan de saus toe
  8. Snijd de vis en stukken en laat ze garen in de saus. Voeg op het laatst de mosselen toe
  9. Werk af met bladerdeegkoek, grijze garnalen, gehakte peterselie en de gekookte aardappel

Bijpassende wijn (geselecteerd door Wijn Vlaanderen)

Entre-deux-monts, Chardonnay 2016

Geschreven door : Emmanuel Van Paemel

Emmanuel Van Paemel

Gepubliceerd op :
17 / 5 / 2018

Deel dit artikel