Recept: Meatballs "funky gravy"

Recept: Meatballs "funky gravy"

Ingrediënten voor 6 personen

6 pistolets of kan ook met pasta

Balletjes

1kg gemengd gehakt
Takje rozemarijn 2 eidooiers
1 el mosterd
1 ui
Peper en zout
1 kleine aardappel

 

Saus

2 rode uien
1 teentje look
1 venkel
1el bloem met een torreke
1/4 flesje stoutbier
1l kippenbouillon
1el worschestersaus, 1el ketchup, 1el Oestersaus, 1el mosterd, 1el mangochutney

 

Bereiding

De balletjes: de aardappel schillen en fijn raspen, alle ingrediënten goed door elkaar mengen en in kleine tot middelgrote balletjes rollen en stevig aandrukken. Deze mooi bruin aankleuren, maar nog niet volledig gaar laten worden en uit de pan halen.
Voor de saus: gebruik dezelfde pan waarin de balletjes werden gebakken om we de smaken van het aanbaksel in onze saus te verkrijgen. Snij de ui en venkel in dunne korte reepjes en bak aan in boter samen met het geraspte teentje look. Bak goudbruin en zacht.
Nu de bloem eronder roeren en even laten bakken, daarna het bier toevoegen en laten reduceren. Voeg nu de bouillon en alle andere condimenten toe en laat volledig inkoken tot een gebonden dikke saus. Smaak af met peper en zout.
Leg de balletjes in een diepe ovenschaal en overgiet met de saus, laat vervolgens nog sudderen in de oven tot wanneer het gehakt volledig gegaard is.
Smakkelijk!


Bijpassende wijn, geslecteerd door Wijn Vlaanderen:

Kluisberg, Dornfelder 2016

Geschreven door : Emmanuel Van Paemel

Emmanuel Van Paemel

Gepubliceerd op :
9 / 5 / 2018

Deel dit artikel