Recept: Kalfskop "en tortue"

Recept: Kalfskop "en tortue"

Ingrediënten 

1 kalfskop in 2 gespleten + de tong + de hersenen ("optioneel")

3l pikante tomatensaus

1/2 l Madeira

Schildpadkruiden (basilicum, bonenkruid, rozemarijn, marjolein, koriander, tijm, laurier, salie, peper)

Garnituur:

Akkerzwam

Olijven zwart

Augurkjes

Kalfsballetjes (kalfsgehakt)


Bereiding

Laat de kop en de tong 1 nacht weken in koud water.

Kook de kop en tong in een Pittige bouillon ongeveer 2 à 3u.

Hak de gegaarde kop zonder botjes alsook de tong zonder vel.

Meng met de pikante tomatensaus, waarin de schildpadkruiden hebben meegekookt en nadien zijn doorgestoken, erdoor.

Bak de champignons, hak de olijven en augurkjes fijn en voeg alles (ook de gehaktballetjes) toe aan het geheel.

Voeg de Madeira toe en laat nog even opkoken.

Laat alles minstens 24h rusten.

 

Kan geserveerd worden met mosterdpuree, frietjes of kroketjes

 

Bijpassende wijn, geselecteerd door Wijn Vlaanderen:

Entre-Deux-Monts, Chardonnay 2016

 

Geschreven door : Emmanuel Van Paemel

Emmanuel Van Paemel

Gepubliceerd op :
4 / 5 / 2018

Deel dit artikel