Interview Chocolatier Anton

Interview Chocolatier Anton

“Het was Roger Van Damme die mij overtuigde om voor deze stiel te kiezen”, begint Anton ons gesprek. “Niet persoonlijk maar hem bezig zien op TV boeide mij mateloos. Zelfs nu nog blijf ik hem een voorbeeld vinden. Fantastisch hoe hij keer op keer nieuwe creaties maakt."

 

Anton ging bakkerij studeren in Aalst en koos in tegenstelling tot zijn klasgenoten niet voor een stageplekje in de buurt maar verhuisde tijdelijk naar Antwerpen. Hij ging in de leer bij Del Rey werd er gevormd op het vlak van kwaliteit, vorm en vernieuwing. Na een paar jaartjes in loondienst, zette hij de grote stap. Hij kocht een paar machines en bouwde de ouderlijke garage om tot zijn chocoladefabriekje.

"Op kwaliteit doe ik geen toegevingen", gaat Anton overtuigd verder. "Ik werk in de eerste plaats met chocolade van Callebaut, een bedrijf dat staat voor kwaliteitsvolle én Belgische chocolade. Daarnaast besteed ik veel zorg aan het uitzoeken van de juiste ingrediënten. Pure, eerlijke smaken daar draait het altijd om. Zo blijf ik – ondanks de hoge kostprijs- met echte vanille merken en zijn lokale ingrediënten een inspiratiebron. Zo heb ik een praline met een plaatselijke gin en os mijn cuberdonpraline is één van mijn populairste.”

 

Bedankt Anton voor deze fijne babbel en graag tot vrijdag. 

 

Geschreven door: Karel Deknudt

Karel Deknudt

Gepubliceerd op:
25/09/2019

Deel dit artikel