Het bestelplatform van Lokaalmarkt

Door de maatregelen in de strijd tegen corona kan Lokaalmarkt tijdelijk niet plaatsvinden. Maar ook nu willen we er zijn voor al wie versere, gezondere en eerlijkere voeding wil.

 

Via ons bestelplatform van kan je namelijk (bijna) alle producten die je normaal op de markt vindt, online bestellen.

 

Bestellen kan je voor de meeste markten vanaf dinsdag 12 uur tot donderdag 20 uur. Dan gaan onze boeren aan het werk: ze oogsten op het land wat jij hebt besteld, versnijden jouw vlees enzovoort.

 

Wil je bestellen maar vind je een boer niet op het bestelplatform? Dat betekent dat hij voor deze week geen nieuwe bestellingen meer kan aannemen. Want ook voor onze boeren en producenten is dit een heel nieuwe manier van werken. Daarom is het aangeraden om op tijd te bestellen.

 

Wat je tot slot nog over het bestelplatform moet weten:

 

 • Staat de prijs per kilo, maar wil je maar 250 gram? Geef dan 0,25 in.
   
 • Staat de prijs per kilo maar wil je maar 1 stuk (bv. bij courgettes)? Schat dan ongeveer even hoeveel een stuk weegt (bv. 0,3 kilo voor courgette). Geef eventueel ook als opmerking mee hoeveel stuks je wil. De opmerking kan je ingeven nadat je op ‘bestel’ hebt geklikt.
   
 • Afrekenen doe je op de markt zelf. De prijs in jouw boodschappenmandje op het bestelplatform kan verschillen van de prijs die je uiteindelijk betaalt. Logisch: het is bijna onmogelijk om tot op de gram te wegen. Een voorbeeld: je bestelde 1 kilo biefstuk maar het uiteindelijke gewicht is 980 gram? Dan betaal je maar voor 980 gram.
   
 • Wanneer je komt afhalen, is afhankelijk van markt tot markt. Deerlijk, Brugge, Deinze en Gent:  vrijdag tussen 17 en 19 uur. Roeselare: vrijdag tussen 16 tot 18 uur. Heule: zaterdag tussen 11 en 13 uur.
   
 • Betalen op de markt kan uitsluitend met bankcontact.

Geschreven door : Karel Deknudt

Karel Deknudt

Gepubliceerd op :
23 / 3 / 2020

Deel dit artikel