Herinneringen aan Harry

Herinneringen aan Frituur Harry

Henri en Liliane kwamen, zagen en overwonnen op Lokaalmarkt Deerlijk. Heel wat klanten diepten hun mooiste herinnering aan Frituur Harry boven.

 

"In de oude frituur had je 3 staantafels waar je als kind altijd onderdoor kon slalommen. Maar als het te druk was, kon dat niet. Dus dan tekenende we maar figuurtjes op de aangeslagen raampartijen." (Louis A.)

 

"Toen ik als kind met mijn ouders stond te wachten in de rij, kregen we altijd van Harry een vorkje met enkele frietjes. Alleen al daarvoor ging ik graag mee naar de frituur." (Natasha C.)

 

 

"Vroeger had je de keuze in het weekend. Of je was gesneuveld om 22 uur, of je ging een laagje leggen zodat je aan een tweede ronde konbeginnen in 't Haantje of de Gambrinus. Het laagje leggen was altijd een frietje van bij Harry." (Hans L.)

 

"Elke maandag had ik pas om 21 uur gedaan met werken in Tielt. Dan haastte ik mij snel met de wagen ... om meestal de laatste klant van Harry te zijn." (William V.)

 

"Pure nostalgie! Door de frietjes van Harry was mijn droom ook een frituur uit te baten. Tegelijk waren de frietjes van Harry zo uniek, dat ik op voorhand wist dat ik dat niveau nooit zou kunnen evenaren." (Jonathan W.)

 

"Na de examens in Waregem reden we met de hele klas naar Deerlijk voor frietjes bij Harry." (Lise V.)

 

 

 

"Ik zat in dezelfde klas als Steven, de zoon van Harry. Elk jaar op de verjaardag van Steven mochten we met de hele klas frietjes bij Harry en Liliane gaan eten."

 

"De man die superfrietjes bakte. Met 1 arm op de rug, de andere hand de frietjes schuddend. En hij en zijn vrouw Liliane altijd even vriendelijk. " (Filip D.)

 

"Harry was de man die Roefelend Deerlijk frietjes leerde bakken. Hij werkte spontaan mee om de Deerlijkse  kinderen de job van friturist te leren kennen. Bedankt,  Harry." (Bert V.)

 

"Op het einde van de tramroute komt er een frituur", hoorden we plots. " 't Is één die te Bekaerts werkt." Sedertdien konden we tot 's nachts toe bij Harry terecht voor een frietje. Bedankt voor het bakje nostalgie." (Peter V.L.)

 

"Heel lekkere krokante frietjes.  Lekker mals stooflees." (Caroline C.)

 

"In de winter kon het bère koud zijn in de barakke! Maar het was de moeite waard om af te zien. Harry vertelde trouwens eens dat er een nieuw frietkot zou komen. Wij kwamen van Brussel op een avond en zagen op de E17 een vrachtwagen met een frietkot op passeren. 'Zou dat voor Harry zijn', zeide we. De volgende dag stond er effectief een nieuw frietkot bij Harry . We hebben het dus als eerste gezien." (Isabelle T.)

 

 

"Hoe later op de avond, hoe beter ze smaakten.:)" (Geneviève V.)

 

"Tussen 1976 en 1982 zat ik op internaat in Meldert (Tienen), telkens voor 2 weken. We kwamen op vrijdagavond met de bus van Lenoir en passeerden langs Harry, omdat er ook in Deerlijk internen waren. Op de bus maakten we een lijstje van onze bestelling en zodra we aan de frituur kwamen, sprong er 1 student snel uit de bus met de commande , zodat Harry kon beginnen aan de bestelling van meer dan 20 bakskes frieten met vlees. Bedankt voor die lekkere frieten! Het grappige is trouwens dat ik in die tijd in Gullegem woonde en nu met een Deerlijkse ben getrouwd en hier ook woon. Toeval bestaat niet. " (Dirk H.)

 

"Het water dat je al in je mond liep van het moment dat je de frituur binnenging." (Stephanie V)

 

"Wij aten als kind elke vrijdagavond frietjes van Harry. Op de achtergrond was er muziek: Eddy Wally en het programma 'Onvergetelijk'. Inderdaad, Harry is onvergetelijk." (Isabelle T.)

 

Volgende 10 winnaars krijgen hun frietjes terugbetaald: 

 

1. Piet Feryn

2. Marie-Rose Deruyck

3. Joke Verberckmoes

4. Chantal Demeyere 

5. Matthias Bourgeois

6.Stephanie Vanhoutte

7. Natasha Creteur

8. Louis Adens

9. Maureen Deswarte

10. Mark Wybaillie

 

Geldig tot en met de markt van 4 mei op vertoon van identiteitskaart aan de kassa. 

 

Geschreven door: Karel Deknudt

Karel Deknudt

Gepubliceerd op:
18/04/2018

Deel dit artikel