Nieuw: afhaalpunten

Gentse afhaalpunten met een verhaal

Stel: je hebt weinig tijd. Of je woont te ver. Of je winkelt (in deze omstandigheden) gewoonweg niet graag … Maar je wilt wel genieten van verse, kwaliteitsvolle producten. Goed nieuws: vanaf nu is Lokaalmarkt nog dichterbij. Haal jouw boodschappen die je bestelt via LokaalAfhaal af op de markt of op één van de afhaalpunten in Gent. Ontdek het verhaal van deze acht ambassadeurs. 

 

Vers van de pers: LokaalAfhaal met afhaalpunten rond Gent. Bestel je boodschappen online en haal jouw pakket af op jouw vertrouwde markt of op één van de voorlopig zes afhaalpunten in jouw buurt.

 

En zelfs de betaling is nu gewoon online. Bestel tot donderdag 14 uur en ontvang de betaalinstructies via mail op vrijdag. Betalen kan voor of na het afhalen. Jouw pakket afhalen kan op vrijdag tussen 17 en 19 uur. Probeer het ook eens.

 

>> BESTEL ONLINE EN KIES EEN AFHAALPUNT <<

 

Maar wie zijn deze enthousiaste pioniers bij wie je vanaf vrijdag je Lokaalmarktpakket kunt oppikken? Je herkent ze alvast aan het plaatje ‘Afhaalpunt Lokaal’. Maar we stellen ze graag met trots aan je voor.

 

1. Bassin | Gentbrugge

Vers, lokaal en seizoensgebonden. Ofwel de drie kernwaarden van Bassin. En daar kunnen wij ons helemaal in vinden. Uitbaters Gaia en Pedro zijn geen onbekenden in de Gentse horecawereld. Gaia roerde in de potten van De Appelier en Pedro is alom gekend als de brouwer van het lokale biertje L’Arogante. Op het menu: een combinatie van klassiekers en wereldse gerechten.

>> Meer info en take-away <<

 

(lees verder onder de foto)

 

2. De Gentse Zuivelhoeve | Oostakker

Van een familiebedrijf gesproken: Linda runt samen met haar man en drie zonen de Zuivelhoeve. Sinds 1989 staan hun koeien op de eerste plaats. Sinds 2018 maken ze er (h)eerlijke zuivelproducten: boter, yoghurt, dessertjes, karnemelk, choco …
Niet alleen hun koeien, maar ook de medemens en toekomstige generaties dragen ze een warm hart toe. Als zorgboerderij werken ze samen met De Mozaiëk vzw: mensen met een beperking helpen een handje op de boerderij. Daarnaast staan hun deuren open voor klassen die bijleren over het leven op de boerderij. Als kers op de taart – of op hun befaamde vlaai – staan ze sinds het begin wekelijks paraat op Lokaalmarkt.

>> Meer info <<

(lees verder onder de foto)

 

3. Spoorloos Perron | Station Gent-Sint-Pieters

Het café-restaurant Spoorloos Perron ligt op wandelafstand van het Sint-Pietersstation. Tot en met 2017 vond je Mieke en Philip terug in het gekende buurtcafé/restaurant Fabula Rasa aan de Loubergskaai. Maar dan was het tijd voor een nieuwe uitdaging. De ingrediënten op de menukaart omschrijf je als duurzaam, veelal biologisch en met zorg gekozen. Kortom: een eerlijke keuken gebracht door enthousiaste, hartelijke mensen.
>> Meer info en take-away <<


(lees verder onder de foto)

 

4. Villa Ooievaar | Wondelgem

Deze verborgen parel vind je in het groene en rustgevende kader van park Vyncke-Bovyn. Villa Ooievaar is een initiatief van vzw Kompass en werkt met bijzondere medewerkers. Onder het motto “sociaal & lokaal” geniet je elke weekdag van verse bereidingen. Dit restaurant staat volledig in het kader van hun sociaal tewerkstellingsproject voor mensen met een beperking. Zij staan dan ook in voor de bediening en voor hetgeen op je borden belandt. Trots om te kunnen samenwerken met zo’n prachtige organisatie.

>> Meer info en take-away <<

 

(lees verder onder de foto)

 

 

5. Ympa plantenwinkel | Gent-centrum

Gloednieuw en meteen lid van de Lokaalfamilie. Ympa opent donderdag 22 oktober de deuren in de Bennesteeg en bijt de dag erna de tweede spits af voor LokaalAfhaal. Het woord ‘ympa’ is de vertaling van enten in het Zweeds. Enten omschrijf je als ‘het vermeerderen van planten’. Met het concept "ympa" brengt Pauline samen met andere initiatiefnemers mensen dichter bij de natuur door een assortiment lokaal gekweekte planten aan te bieden. En dat geheel volgens het charter van The Green Community, een coöperatief netwerk van kwekers, veredelaars en aanverwante toeleveranciers. Het is niet alleen een coöperatie, maar ook een filosofie, met als kernwoorden: lokaal, duurzaam en transparant.

>> Meer info <<

 

(lees verder onder de foto)

 

 

6. Kantien | Watersportbaan

De passie van Dimitri voor food & drinks uit zich op verschillende manieren. Enerzijds brouwt hij het Gentse biertje Pils 13 en anderzijds is hij oprichter van het eetcafé Kantien. Hier brengt hij zowel traditie als trend samen in onder één noemer. Hun motto: het moet niet altijd super-de-luxe zijn, maar vooral (h)eerlijk! Ze wonnen vorig jaar zelfs de De Geiwene Foersjet met hun Pierkesplat. Dat alles op een toplocatie met zicht op het water. Zijn sympathieke medewerker Ryan (foto) helpt je met plezier ter plaatse.

>> Meer info en take-away <<

 

 

7. Vitis Vin | Drongen

Volgens Joery van Vitis Vin schuilt er in iedere fles een stukje ziel van de wijnbouwer. Elke wijn komt tot stand door kennis en talent van de wijnbouwer. Vitis Vin gaat voor authentieke, ambachtelijke wijn die met hart en ziel gemaakt zijn. Ondertussen geen onbekende meer bij toprestaurants en -topsommeliers in Gent. Graag stellen we zo voor als gloednieuw afhaalpunt van Lokaal.

 

7. Anders | Sint-Denijs-Westrem

In 2005 landde Giang in Zaventem met een valies vol studieboeken en instant noodles. Dertien jaar later heeft ze naast een doctoraat bio-ingenieur ook een echtgenoot Frank, hond én een koksdiploma. Met haar passie voor koken ontstond Anders - A Vietnamese food story. Vietnamees geïnspireerde keuken met respect voor ingrediënten en pure smaken. Ook hun veggie en vegan gerechten zijn echte smaakbommetjes. Daarnaast geeft ook ze graag terug en ondersteunt ze weeskinderen met een handicap in haar geboortedorp. Een warm koppel dat perfect bij de Lokaal familie past.  

 

Heb je zelf een extra afhaalpunt in gedachten? Laat het ons zeker weten. 

Geschreven door: Hanne Dewaele

Hanne Dewaele

Gepubliceerd op:
17/08/2020

Deel dit artikel