Afscheid van Heidi

Afscheid van Heidi

Maar niet van haar hoeve-eitjes ...

 

Elke markt is een beetje een feest, maar op de markt van nu vrijdag 27 september zal er misschien ook een traantje weggepinkt worden. Het is immers de laatste keer dat Heidi erbij is. Bij de start van Lokaalmarkt in Roeselare, in het voorjaar van 2017, was Heidi Popelier uit Pittem al present. “Ik had de markt in Deerlijk een paar keer bezocht om te zien hoe het eraan toe ging en om de sfeer even op te snuiven”, vertelt Heidi.

 

Weet je nog waarom je toehapte voor Lokaalmarkt?

“Ik was van in het begin gecharmeerd door het hele concept. Verse lokale producten van boer naar bord. Korter kan de keten niet zijn. Je verhaal kunnen vertellen aan de consument is zo verrijkend: een woordje uitleg kunnen geven over hetgeen waar je 7 dagen op 7 mee bezig bent. Ik wilde de mensen vooral uitleggen wat het verschil nu is tussen al die soorten eitjes en dat wij vooral inzetten op de diervriendelijkheid van onze kippen. Veel klanten weten namelijk niet wat de ei-code op een ei precies betekent. Ook krijg ik dikwijls de vraag hoe lang je een ei nu eigenlijk kan bewaren.”

 

Van waar dan de beslissing om er nu toch een punt achter te zetten?

“Het is met pijn in het hart dat ik de markt moet verlaten, maar de dagelijkse zorg voor de kippen en mijn leveringen aan huis vragen te veel aandacht en tijd om dit nog met een marktdag te combineren. Ik doe natuurlijk nog regelmatig prospectie om nieuwe verkooppunten te vinden voor onze diervriendelijke eitjes. Ook dit vraagt veel tijd.”

 

Wat ga je zelf het meeste missen aan Lokaalmarkt?

“Ik zal vooral het sociaal contact missen. De band die je opbouwt met de andere marktkramers en de medewerkers van de Lokaalmarkt.  En vooral de babbeltjes met mijn vaste klanten. Langs deze weg dan ook nog eens duizendmaal dank aan iedereen die onze eitjes apprecieert, aan Melanie en het team van Lokaalmarkt voor de fijne tijd en de samenwerking, aan mijn collega-boeren voor de gezelligheid en in het bijzonder mijn buurvrouw Myriam van chocolade Van Parijs. Ik hoop Lokaalmarkt in de toekomst nog af en toe eens te bezoeken, maar dan aan de andere kant van het kraam.”

 

Dank je wel Heidi en hopelijk tot gauw. 

Geschreven door: Melanie Vanstaen

Melanie Vanstaen

Gepubliceerd op:
24/09/2019

Deel dit artikel