200ste Lokaalmarkt Roeselare brengt nieuw gezicht

200ste Lokaalmarkt Roeselare brengt nieuw gezicht

Op 5 mei 2017 werd in de Sint-Amandskerk de eerste Lokaalmarkt van Roeselare georganiseerd. Maar nog voor we onze 4de verjaardag vieren (wie weet dan met een glas?) staat binnenkort al de 200ste markt op de agenda. En die markt wordt wel heel speciaal, want het jubileum gaat gepaard met een afscheid en een welkom. En met 1 kg gratis patatjes.

 

Van bij de start in 2017 was Melanie Vanstaen het gezicht en aanspreekpunt van Lokaalmarkt Roeselare. Ze startte op en sloot af, zorgde voor een gevarieerd aanbod en fikste wat fout liep. Als marktverantwoordelijke boetseerde Melanie de Roeselaarse Lokaalmarkt tot wat die vandaag is: een gezellige wekelijkse boerenmarkt met kwaliteitsproducten van zo’n 15 boeren en producenten uit de buurt. Een markt in een prachtig kader en met een vibe die het doet aanvoelen als thuiskomen als je op vrijdag met je boodschappentas binnenstapt. En als er geen pandemie is ook nog eens een aangename drukte met een bar, kinderatelier en op gezette tijden smakelijke evenementjes.

 

Afscheid

Maar naast Lokaalmarkt en twee zonen, heeft Melanie nòg een kindje: haar eigen ecologisch cateringbedrijf Camillus, dat trouwens uiteraard vooral met lokaal lekkers werkt. Al die kindjes groeien bovendien en dus zag Melanie zich genoodzaakt om het hoofdstuk Lokaalmarkt af te sluiten. De 200ste wordt meteen haar laatste markt. Dat kan en zal waarschijnlijk een beetje emotioneel worden, maar het doet voor klanten, medewerkers en Melanie zelf deugd te weten dat het geen definitief afscheid wordt. Want misschien duikt Camillus af en toe wel op in het aanbod. En sowieso is Melanie vast van plan om – eens dat weer kan – in de toekomst ook zélf eens gewoon rustig in de bar te genieten van een goed glas. Dat ze gelijk heeft.

 

En ze kan er vertrouwen in hebben dat ze dat ook in een gezellig en even levendig kader zal kunnen doen als voorheen, want Melanies opvolgster staat te popelen om te beginnen. Markt 200 wordt immers tegelijk het debuut van Lotte Geertsen, de nieuwe marktverantwoordelijke. Een geknipte kandidate, want Lotte heeft een passie voor alles wat met voeding te maken heeft.

(lees verder onder de foto)

 

Welkom

Lotte Geertsen is geboren en getogen in Maastricht, maar woont al sinds 2008 in West-Vlaanderen en intussen al even in Roeselare, samen met haar vriend en drie katten. Haar passie voor voeding, die je online kan proeven op www.instagram.com/lotte.fruityfit, werd aangewakkerd in haar eigen zoektocht naar de balans tussen gezond én lekker eten. Lotte deed verschillende jobs in de horeca, maar schoolde zich om tot voedingsdeskundige. “Ik kan zo genieten van een huisgemaakte gezonde maaltijd!”, vertelt ze. “En als de ingrediënten dan ook nog eens kraakvers en zo van het veld in mijn keuken belanden, ben ik helemaal blij. Het liefst deel ik mijn creaties met zoveel mogelijk anderen om hen te inspireren.” Lotte was zelf al klant en fan van Lokaalmarkt, voortaan kan ze de toekomst van Lokaalmarkt Roeselare mee gaan inkleuren.

 

Cadeautjes

Allemaal bijzonder feestelijk dus, al is er natuurlijk geen feest zonder cadeautjes. En als vanouds zijn de cadeautjes op Lokaalmarkt voor de klanten. Ook voor de 200ste markt, want elke betalende klant op vrijdag 19 maart krijgt er 1 kg aardappelen mee. Omdat we zo blij zijn dat we ook voor de kòmende 200 markten op jullie kunnen rekenen.

 

Geschreven door: Sjarel Buysschaert

Sjarel Buysschaert

Gepubliceerd op:
13/03/2021

Deel dit artikel