Blog

Daarom zet je best vaker lokale vis op het menu

26/08/2021

Of de rog als Vis van het jaar 2021 smaakt naar nog?  Net zoals je op Lokaalmarkt onder andere lokale groenten en fruit vindt, koop je er ook seizoensgebonden, lokale vis. ‘Hoezo lokaal?’, horen we je denken. En waarom zou je kiezen voor seizoensgebonden vis? Lees er hier alles over.

Het proces van de appel: van boom tot pluk

20/07/2021

Week na week vind je op Lokaalmarkt appels en/of peren van de beste kwaliteit. Het hele jaar door. En daar staan we als consument eigenlijk niet bij stil. Want hoeveel ken je eigenlijk over ‘de appel’? Het algemene proces van de keuze van de boom tot de pluk en de bewaring in beeld.

Oogstfeesten 2021

14/07/2021

Oogstfeesten, da's elke marktdag van september feest! Krijg 1 kg aardappelen, win een waardebon, geniet van circusanimatie ... Ontdek het programma.

Daarom is (zomers) fruit zo gezond

24/06/2021

Als je denkt aan zomerfruit, denk je aan aardbeien, frambozen, perziken, bessen en kersen. Die zitten boordevol voedingsstoffen. Maar waarom zijn ze zo lekker zoet en toch geen zonde? Ontdek ook een handig overzichtje van zomerfruit.

Lokaalmarkt gaat naar Antwerpen

14/06/2021

Goed nieuws, want Lokaalmarkt gaat naar Antwerpen! Vanaf september vindt de eerste Antwerpse Lokaalmarkt plaats in de voormalige supermarkt van Peeters-Govers op de Herentalsebaan in Deurne.  

Waarom kiezen voor seizoensgroenten?

27/05/2021

Leven op het ritme van de seizoenen geeft groenten een extra dimensie. Maar eigenlijk aan alle voeding tout court. Ontdek hier waarom het zo belangrijk is om rekening te houden met de seizoenen. 

20190906-LOKAAL HERFST 2019 (LR)-39

Krijg leuke post

Schrijf je in op onze nieuwsbrief. We doen er alles aan om er een leuk en boeiend briefje van te maken. Beloofd.